Tarihler 27 Temmuz 2019'u gösterdiğinde, kariyerinde Barcelona, Benfica, Sao Paulo gibi takımlar bulunan ve önemli bir beklentiyle Beşiktaş'a imza atan Douglas, kısa sürede istenmeyen adam oldu, kadro dışı kaldı, 1 yıllık daha sözleşmesine rağmen takımdan gönderilmek için büyük çaba sarf ediliyor.

Siyah beyazlılarla sadece 8 maça çıkmasına rağmen geçen sezon 1.6 milyon Euro maaş'ın yanında 1 milyon Euro da imza parası alan Brezilyalı futbolcu, gelecek sezonda da 800 bin Euro maaşın yanı sıra 500 bin Euro daha imza parası alacak. Gönderilememesi durumunda toplam maliyeti 3.9 milyon Euro'ya ulaşak olan Sambacı, geçmiş dönemde de forma giydiği takımlarda benzer sorunları yaşatıyordu.

HER MAÇTA 5 MİLYON LİRA KAZANDI

Douglas'ın kazancı ve Beşiktaş'ta forma giydiği maç sayısı karşı karşıya getirildiği, 30 yaşındaki futbolcu, Kartal'da forma giydiği her maç başına yaklaşık 5 milyon lira kazanmış oldu. Douglas, Beşiktaş'ta olduğu gibi Barça'da da istenmeyen adamdı.

100 BİN EURO'YA DÜŞTÜ

2014'te Barcelona'nın 4 milyon Euro bedelle transfer ettiği ancak kötü futbolu sonrasında Gijon, Benfica ve Sivas'a kiraladığı Douglas, 2017'deki açıklamasında ilginç ifadeler kullanmıştı. "Lionel Messi ve Neymar ile antrenman yapmak paha biçilemezdi" diyen Douglas, "Eleştirilere önem verdiğimiz andan itibaren, kafa aynı şekilde çalışmayı bırakır. Bunları oynayarak öğreniyoruz, futbolda olan bu" diye konuşmuştu. Douglas'ın piyasa değeri bir dönem 4 milyon Euro iken şu anda sadece 100 bin Euro'ya indi.

Duhuliye.com / Özel Haber