İtalyan teknik adamın futbolcularla kurduğu iletişimden övgüyle bahseden Erol Kaynar, Italiano için “Müthiş bir teknik adam” ifadelerini kullandı.
Spor yorumcusu Erol Kaynar, Beşiktaş’ın yeni sezon başlangıcını ve siyah-beyazlıların transfer politikasını değerlendirdi. Kaynar, Vincenzo Italiano’nun takım üzerindeki etkisine dikkat çekerken, yeni transferlerden Vlahovic, Trossard, Salih Özcan ve İlhan Fakılı hakkında da görüşlerini paylaştı.
İtalyan teknik adama övgüde bulunan Kaynar, Italiano’nun oyuncularla kurduğu iletişime de dikkat çekti:
“Evet, kesinlikle öyle. Ha, Italiano da şunu söyleyeyim: Çok heyecanlı, hoşuma gidiyor. Türk futbol seyircisinin sevdiği bir profil tarzı var.”
Kaynar, İtalyan teknik adamın heyecanını kontrol etmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü çok kaptırıyor kendini. Biraz daha dikkat etsin. Bence müthiş bir teknik adam. Futbolcular da seviyor onu. Dediklerini yapmaya çalışıyorlar. Müthiş bir diyaloğu var.” dedi.
Dusan Vlahovic transferini de değerlendiren Kaynar, Beşiktaş’ın uzun süren bekleyişin ardından doğru bir hamle yaptığını söyledi:
“Müthiş. Başından itibaren Beşiktaş, ‘Vlahovic’ dedi. Başka bir şey demedi. Santrfor için dedi ve aldı yani.”
Transfer süreçlerinde sabırlı olunması gerektiğini belirten Kaynar, “Bu transfer işi böyle. Sen biraz beklersin, o biraz bekler. O bekletir, sen bekletirsin. Yani bunlar çok büyük yıldızlar. Bunlar hemen ‘Gideyim, alayım, geleyim’... Öyle bir şey yok.” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ın Güney Koreli forveti Hyeongyu Oh hakkında da konuşan Kaynar, oyuncunun karakterine ve futbolculuğuna övgüde bulunurken, mevcut kadro planlamasında ikinci santrfor rolünde kullanılabileceğini söyledi:
“Oh için çok üzülüyorum. Çok iyi bir futbolcu. Çok iyi bir insan ve futbolcu ama aradığımız santrfor olmadı. Olamadı. Yedek olur, ikinci santrfor olarak oynar.”
Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Salih Özcan’ın performansını da değerlendiren Kaynar, milli futbolcunun takım için önemli bir kazanım olduğunu belirtti:
“Salih Özcan benim gene ölçülerime göre numara olmuş bu adam. ‘Ben 6 numarayım’ diyor. Beşiktaş için çok önemli bir kazanç. Orkun'la da müthiş anlaşıyor.”
Savunmada Djalo ve Emirhan Topçu’nun performansına da değinen Kaynar, takımın Avrupa Ligi elemelerindeki başarılı başlangıcına dikkat çekti:
“Dört maçta dört galibiyet ve hiç gol yemeyen takımdan bahsediyoruz. Bunlardan da daha önemlisi, takımda büyük bir ruh var. Büyük bir istek var, büyük bir açlık var ve iyi oynuyor takım. Daha da iyi oynayacak.”
Kaynar, Beşiktaş’ın sezon ilerledikçe daha iyi bir seviyeye ulaşacağını belirterek “Beşiktaş üzerine koya koya gidecek.” ifadelerini kullandı.
Genç oyuncu İlhan Fakılı hakkında da olumlu konuşan Kaynar, oyuncunun Beşiktaş formasına kısa sürede uyum sağladığını söyledi:
“ İlhan... Hiç forması sırıtmıyor. Yani Beşiktaş'ta ‘Ben oynarım’ diyor bu adam. Ben beğeniyorum.”
İlhan Fakılı’nın gösterdiği performansı beklemediğini belirten Kaynar, bu durumun teknik direktör başarısını gösterdiğini savundu:
“O zaman basit bir şey söyleyeyim: Teknik adam başarısı. Yani bak, en önemli başarı bir işletmede, kulüpte bir işletme baktığın zaman, elindeki bunlar eleman neticede. Bu elemanların güzel harmanlanması ve ortaya güzel bir oyun kurulması, kurgulanması tamamen teknik adamın görevi.”
Kaynar, Italiano’nun kadro yönetimindeki başarısına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Teknik adam bu işi iyi yapıyor. Kimlerden nasıl faydalanacağını biliyor. Bu önemli bir şey. Çünkü biliyor ki haftada üç maç oynayacak. Avrupa kupalarında oynayacak, Türkiye Kupası'nda oynayacak, Süper Lig'de oynayacak.”
Duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (2)
Allahın italyali delisini hoca deyi besiktasin basina getirdiler sergen hoca gibi bir futbol dahisini kapinin onune koydular cok yazik uvey evlatlarina deger vermeyen bir camia huzur bulamaz ve basarili olamaz.
Italiano çok önemli elbette. Ama en önemli transfer Önder Özen. futbol takımının oyun konsepti onun vizyonu, o vizyona uygun Italiano onun vizyonu, Graf'tan verim alıyor olmak onun profesyonelliği. Bunların hepsinin nedeni Önder Özen. Ve elbette hepsinin nihai başarısının sahibi, Özen'i getirip ona alan açan Adalı'dır.