Enteresan bir futbol ikliminde yaşadığımız aşikar! Artık kimse olan bitene de şaşmıyor, şaşamıyor. Öyle şeyler oluyor ki, çok para harcayıp takım kuranla düşük bütçeli takım benzer oyunları oynuyor. Kim, kimden, hangi özelliğiyle ayrılıyor belli değil.

Epeydir maç kazanamayan Kayseri ile sürekli hoca değiştiren Beşiktaş oyun tartısına konulsalar üç aşağı beş yukarı yaklaşık sıklette çıkarlar. Öyleyse Önder Karaveli ile Valerien İsmael hangi gerekçelerle yer değiştiriyor, anlamak mümkün değil. 

Bireysel hatalar...

Beşiktaş zaten bu kadar oynamıyor muydu? Ersin, Serdar, Rıdvan, Emirhan sahada ve hiç de yerlerine tercih edilenlerden aşağı kalır yanları olmadıklarını hatta zaman zaman fazlasına sahip olduklarını gösterdiler. Bu çocuklara hangi rasyonel gerekçelerle onca zaman kaybettirildi? 34 yaşına birkaç ay kalan Uğur Demirok bir girdi pir girdi! Gollere de neden oldu pozisyon üretmeye yardım da etti. Hikmet Karaman için ‘’bireysel hata’’lardan yenilen gol gerekçesi de vücut buldu! 

Kayıp zamana dikkat...

Dün de gördük ki, takım fark etmeksizin buraya gelen ya da buralı olan oyuncuların bir milim bile yükselemiyor oluşlarında hiçbir şey değişmiyor. Gelen geldiğiyle kalıyor giden zaten yok gibi... Bundan sonra sık sık Beşiktaş’ın hangi bölgeye ne tip oyuncu alması gerektiği üzerine yazılar okuyup, yorumlar dinleyeceksiniz. Ancak aynı münakaşalarda kaybolunacağı için ‘’kayıp zaman’’a dikkat çeken sayısı da bir elin parmaklarını geçmeyecek!

Bu haliyle Beşiktaş’ta işler iyide gitmeyecek gibi göründüğünden, Valerien İsmael’in tazminatı da başta söylendiği gibi sorun niteliğinde olmayacağından ‘’Şenol Güneş’’ adı havada öylece asılı kalacaktır!.. Yine biz, zamanın öğretmenliğine olan güvenimizi kaybetmeyelim....