Ercan Taner'in sözlerinden öne çıkan ifadeler şöyle:

"Beşiktaş'ın çok daha rahat bazı meselelerden kendini arındırmış şekilde derbiye çıkacağını söyleyebilirim. Bu yüzden ev sahibinin işi kolay olmayabilir. Olası kötü bir sonuçla yani erken gelen bir Beşiktaş golünü senaryo olarak düşünürsek tribünler de artık farklı bir noktaya taşınabilir sanki. 

Çünkü iki takımın savunmaları çok hata yapıyorlar. Bireysel olarak da çok hata yapıyorlar. Takım savunması olarak da çok hata yapıyorlar. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın sonrasında Önder hoca görevde, ne kadar görevde kalacağını bilemiyoruz ama öyle devam edileceği şeklinde bir açıklama yapıldı.

Kayserispor maçında iki oyuncu aldı maçı. Son bölümlerde bu Güven'in oyuna girmesi Kayserispor savunmasının dengesini bozdu.

Beşiktaş o maçta yine kötü sonuça doğru gidiyordu. Bir psikolojik olarak da hiç rahat değillerdi. Hatta Kayserispor üçüncü gole de yaklaştı. Ama bu sefer Güven'in oyuna girmesi, işte gollerini atabilmesiyle Beşiktaş maçı kazandı. Orta da mükemmel, harika. Evet kendine gelmiş bir Beşiktaş takımı yoktu. Fakat o üstlerindeki psikoloji darlığı biraz daha hafiflediğini inananlardanım ben."