Futbolcu sözleşmelerini feshetme ve maaş indirimine gitme konusu hem kulüplerin hem de oyuncuların zorunlu olarak gündemine girmiş durumda.

Futbol kulüplerinin ertelenen ligler sebebiyle birçok gelir kaleminden yoksun kalacağı göz önüne alındığında; futbolculara ödenecek olan toplam maaş miktarları kulüpler için büyük bir finansal yük olacak.

Diğer yandan yüksek maaş alan futbolcu sözleşmeleri yaşanan bu durum neticesinde feshedilebilir mi sorusu da tartışılıyor, ancak pandemi olarak kabul edilen koronavirüsünün futbolcu sözleşmelerini feshetme nedeni olan zorlayıcı sebep hallerinden biri olup olamayacağı tartışma konusu...

Konuyu Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Eski Yöneticisi Ahmet Akpınar’a sorduk.

İşte Ahmet Akpınar’ın duhuliye.com’a yaptığı açıklamalar

OYUNCU KABUL ETMEDEN OLMAZ!

Bu mali durumda kulüp, oyuncularla anlaşma yoluna gideceklerdir. Oyuncuların teklifleri kabul etmeleri durumunda bir erteleme ya da indirim olabilir ama kabul etmezlerse federasyon ya da UEFA’ya baş vurmaları halinde paralarını yaptıkları anlaşma koşullarında alırlar. Sonuçta bu futbolcudan kaynaklanan bir durum değil. Kulüplerin kesinti yapabilmeleri için bazı sebepler var. Mesela oyuncunun kendi kusurundan dolayı sakatlanması ya da disiplinsiz bir davranıştan dolayı ceza alması kulüplere kesinti yapma hakkını tanır. Aksi takdirde hiç bir kulüp oyuncuların haklarında onlarla anlaşmadan kesinti yapamaz.

TEK ÇARE UZLAŞMAK

Beşiktaş’ta oyuncularla anlaşma yoluna gidecektir. Sadece Beşiktaş değil Türk futbolu zaten mali anlamda parlak günler yaşamıyordu şimdi işler dahada zorlaşacak. Zamanında olmadık oyunculara olmadık paralar verildi. Tek taraflı feshetmek de çözüm değil. Avrupa’da yapıldığı söyleniyor ama bana pek inandırıcı gelmiyor.Bu durum da da oyuncu sözleşmesi gereği tüm alacaklarını talep edebilir. Şimdi tek çare futbolcularla uzlaşmaya çalışmak.

duhuliye.com