23 yaşındaki Kongolu golcü daha önce Elazığspor forması giydi. O dönem Elazığspor teknik direktörü olan ve şu anda A Milli takımda yardımcı antrenör olan Bayram Bektaş eski öğrencisi ile ilgili sorularımızı cevapladı.

Bu sezon takımı Bochum’da 13 gol 6 asistle katkı sağlayan oyuncu 2015-2016 sezonunda henüz 19 yaşındayken Elazığspor’da forma giymişti.

POTANSİYELİ YÜKSEK

Bayram Bektaş, takıma geldiği ilk dönemler istediği seviyede olmayan genç oyuncunun daha sonra performansını ciddi şekilde arttırdığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; ilk zamanlar henüz hazır olmadığı düşündüğüm için oynatmadım, öğrenmesi gereken ince nüanslar vardı, maç içerisinde pozisyon bilgisi gibi ancak bir süre sonra üstüne koyarak performansını arttırdı. Üstelik cüssesine göre hızlı bir oyuncuydu. Takımdan ayrıldıktan sonrada takip edebildiğim kadarıyla ciddi bir gelişim kaydetti. Tabi şimdi yerli oyuncular önceliğimiz olduğu için Bochum’daki son durumunu bilemiyorum ama şuarsı kesin Bundesliga’da 2. Lig seviyesinde dahi olsa Bochum gibi bir takıma transfer olduysa onda ciddi bir potansiyel görmüşlerdir çünkü Avrupa’da scout sistemi çok iyi çalışıyor.

TUTARSA CİDDİ GETİRİSİ OLUR

Bu tarz potansiyeli yüksek genç oyuncuları kadroya katmanın faydalı olacağının altını çizen tecrübeli hoca “bu tarz oyuncuları bünyede tutmak önemlidir. En kötü alternatif forvet olabilir. Ancak tutarsa hem takıma hemde takım bütçesine ciddi getirisi olur. Burada önemli olan potansiyeli iyi analiz ettikten sonra çok yüksek ücretler ödemeden minumum rakama kadroya katabilmektir. ”

ALPASLAN ÖZTÜRK İYİ BİR ÖRNEK

Mesela Silvere Ganvoula ile aynı sezon Alpaslan Öztürk’ü Elazığspora aldım üstelik uzun zamandır oynamamış bir oyuncuydu. Ancak potansiyelini biliyordum ve ileride bana ne kadar faydalı olacağını tahmin ediyordum. 2 sene sonra Göztepe’ye bonservissiz transfer ettim. Oyuncu ile de 100 bin euro’ya anlaşıldı. Şimdi bütün takımlar onu transfer etmek istiyorlar bu nedenle oyuncunun potansiyelini iyi gözlemlemek önemli. Eğer oyuncuyu düşük maliyetlerle alabilecekse Beşiktaş’a faydalı olur.

duhuliye.com