Takım kadrosunu , yönetimi sona bırakalım nasılsa iç konularımız.. Ama bu hakem evlatları ve sahipleri konusunda ne yazacağımı düşünürken aklıma eşşek ile su düştü. Bu iki unsur ne de doğru anlamlar ifade ediyorlarmış halbuki de farkında değiliz. İlk olark piyonları hakemler ve kurulları olan sistem dediğimiz canavar (tam yazamamasam da anlarsınız) eşşeğe su kaçırdı artık. Yahu daha 2 hafta oldu 3 penaltı toz bulutu oldu. Hele sonuncu olanı atacaksın maç bitecek. Ama kurgu baştan belli olunca diyecek bir şey bulunmuyor. Fb şampiyon olacak burada hem fikiriz. Fütursuzca para harcayıp başlarım limitinize demelerinden açık açık belli. Bir yerlerden yürüyün talimatı aldıklarını açıkça ifade ediyorlar. Baksanıza, Rize deki skandal penaltı kararının üstüne kural üstüne kural anlatan yorumcular Bjk maçındaki penaltıya penaltı dememek için babalarını tanımıyorlar dün geceden beri. Anadolu sarısını zorlayacak ise kadro kalitesi ile Gs. Onlar da geçen seneden alacaklıyız sonuna kadar gidelim en kötü 2. yapın bizi pazarlığını bitirdiler başkanları vasıtası ile onu da gördük medyada bu da tamam. Ama sistemi kuran şerefsizler öyle sağlamcı ki seni baştan kaosa sokuyorlar. Halil Umut Meler gibi kaşı gözü ayrı oynayan boynunu kıvırta kıvırta maç yönetene veriyorlar düdüğü, çektiriyorlar tetiği.. Ah yine büyükler, eskiler ne de güzel söylemiş bu sünepe kılıklılar için eşşek sudan gelinceye kadar diye. Tabi biz eskiler kadar değiliz şiddete karşıyız diyelim geçelim iç konulara.

117 yıllık Beşiktaş kulubünün yöneticisi, medyadaki patronları sistemin birer parçası olan gariban (parasal değil kişisel) sözde Beşiktaş yorumcularından medet umamaz burada çok netiz herhalde hepimiz. Bu laflar çaresizlik gösterisidir ve Beşiktaş yöneticisi bunu yapmaz. İşin bu tarafını park edip devam edelim. Öncelikle, Bjk muhabirliği, yorumculuğu yada duyumculuğu diye bir şey yoktur. Piyasada bu işten para kazanan herkes sistemin kucağında oturuyor demektir. Beşiktaş ile tek alakaları markayı kullanmalarıdır. Kah eski yönetici,kah eski tribüncü,kah eski topçu ama hepsi başında bir eskilik vardır..Bunların kimlikleri yeni. Yeni model yorumcular yani. Sıcak tartışmalardan birine değinelim. Bakıyorum sosyal medyada Metin Ali Feyyaz Beşiktaş efsaneleridir lafları almış başını gidiyor. Ben bu topçuları 15 yaşından 25 yaşına kadar bilfiil seyrettim. Tribünde bestelerini söyledim. Büyük sakatlık geçirdiler ağladım. Kadro dışı kaldılar isyan ettim. Kulubün çekini yazdırmalarına ragmen başkana affet diye yalvaranlardandım. Onlar da şerefleri ile oynayıp hakları ile kazandılar kaybettiler karşılığını da kat be kat maddi manevi aldılar. Geçmiş üstünden 25 sene şimdi biri çıkıp yöneticiye, Beşiktaş’ın hocasına isimle hitap ederim işine bak derken bir diğeri sütlaç satıyorsun diyerek işi bilmediğinden dem vuruyor. Şarkının üçüncüsü ise suya sabuna dokunmadan (göya) yorum yapıyor. Valla kimse kusura bakmasın ben bu tartışmada, yıllarca peşinden koştuğum gençliğimi peşlerinde harcadıklarımdan yana değil kulubü (acemi macemi) yönetmeye çalışanların yanındayım. Sakın kimse onlar efsanelerimiz falan demesin. Şimdi efsanelik yapmıyorlar o ayrı da inşallah sonunda gazoz olmazlar. Kimse Beşiktaş kulubünün onlara verdiği sıfatları kullanarak Beşiktaş kulubünün herhangi bir çalışanına ayar vermeye kalkamaz. Eleştirebilirsin, beğenmeyebilirsin ama yeri geldimi paranı aldığın TV kanalının değil kulubünün yanında olmayacaksan kusura da bakmayacaksın.

Son olarak saha içi..Kadro kalitemiz çok sığ. Adem,Oğuzhan,Hasic,Mensah haricinde top bu adamın ayağına yakışıyor diyebilecek kimsemiz yok ne yazık ki. Tekrar yazıyorum ağzı ile kuş tutsa da yazacağım bu Nskala bu kulubün kapısından içeri giremez girmemeli. Bunu seyrederken yüreğim daralıyor. Gece boyunca, Boyd’un bunun önüne topukla bıraktığı topla eski oyuncumuz Sertan misali nasıl dışarı çıktığını geldi gözümün önüne gerçekten midem bulandı. Gelelim Vida efendiye. Bu adama 4 milyon verenler çok memnundur malum sebeplerden ötürü ne kadar küfür yerlerse yesinler yüzleri kızarmıyordur. Yahu arkadaşım yanındaki stoper çıkmış öne sazan gibi, sen kalmışın tek merkez oyuncusu ne diye havuza atlar gibi atlarsın yerlere devam etsene adamın üstüne koşuya en azından bozarsın adamı rahat vuramaz. Hala bundan bonservis beklentisi olanlar var ya helal olsun. Maç ile ilgili yazacak hiçbir şey yok. Amatör kümelerin sesine kulak vermeyip maçları başlatmayanlar böyle maçların olacağını hesaplamışlar anlaşılan. Herkesin bildiği gördüğü gibi, Sağ bek,6 numara,sağ sol açık,santrafor , aklı yerinde 10 numara yok, yok, yok ama bence 2 stoperin de yok. Bu parasızlık ve vizyonsuzluk ile çok da zor olmaları.Hadi oldu diyelim bunları bir araya getirecek maya var mı ona da şüpheliyim.

Sergen Yalçın’nın takım üstündeki ağırlığına, karizmasına ve teknik ekibin becerisine güvenmekten başka çaremiz yok. Ama yekten söyleyeyim, şahsen, bu ligi silip süpüreceğimizi düşünmüyorum. 3-7. Arasında bir yerde bitireceğimizi tahmin ediyorum. Ama bu sıralamaya rağmen günün sonunda cepte Hasic,Atakan,Rıdvan,Ersin gibileri olmuş bir sonraki seneye damga vuracak hale gelmişse benim kabulümdür. Biliyorum bir çok kişi şampiyonluk , başarı , mutluluk peşinde, lig sonu için benim yazdıklarımı hedefsizlik , vizyonsuzluk olarak yorumlayanlarınız olacaktır, şampiyon olacağız hepsini gücümüz ile boğacağız diyenleriniz olacaktır, tüm kalbimle dilerim ki inşallah siz haklısınızdır.