Şampiyonlar Ligi maçları sonrası lig karşılaşmaları hep zor geçmiştir. Bu maçta da aynı şey oldu. 
Beşiktaş'ın bu sene en büyük sorunu bir türlü  takım olamadılar.Ne hoca  bazında, ne de futbolcu.
Trabzon maçı için söylenecek tek söz var aslında yazık oldu Beşiktaş'a!  Kazanacağı maç pisi pisine  kaybetti.
Sergen hoca ve oyuncular  hücum oynamayı çok seviyor, ama unuttukları bir şey var o da her ülkenin savunma bakanı olduğu gibi,savunmayı da iyi yapmaları gerekiyor.
Maalesef takım defans yapamıyor.Vida ile Welinton çok ağır. 
Maçın geneline baktığımızda  akıllı ve ayağa oynayan takım Beşiktaştı. Trabzonspor adeta sahada yoktu. Kendi yarı alanlarına mahkum bir futbol oynadılar.Kontra ataktan  buldukları Vida'nın hatasından kaynaklanan  gol harici ilk yarıda pozisyonları yoktu. Bazen şans da çok önemli olmadı mı olmuyor.İlk 45 dakika sürekli gol arayan takım golü bulamadı kendi kalesinde golü gördü. Şu an için aradaki  puan farkı çok fazla ama kapanabilir.  Sergen hoca geçen sene şapkadan tavşan çıkardı bu sene de çıkartabilir. 
Bu kadronun kalitesi var uyum sorunu yaşıyor .Bu kadar güçlü bir kadroyu yarış içine katması için hocanın ilk önce kendinden değişime başlaması gerekir.
Ligde rakipler  çok kuvvetli değil ,ama Beşiktaş'ın bir an önce fabrika ayarlarına geri dönmesi şart.Kanatta oynayan oyuncular özellikle geçen senenin Ghezzal'ı asistlerli ile   geri dönmesi gerekiyor.İyi bir N'Koudou çok arandı .Artık o da takıma geri döndü.
Alex, taraftarın çok istediği bir oyuncuydu onu kazanmak için koskoca bir  sezonu  çöpe atmamak lazım.
Alex ve Pjanıc ile orta sahada yük Josefe kalıyor,buraya bir çözüm bulmak şart.Rakipler orta sahayı çok rahat geçiyor.Devre arası transferde stoper ve santrfor  kesin şart.Eminim ki yönetim de bunun farkında ufak dokunuşlarla takım kimyası çok değişir.Taraftar son maça kadar desteğe devam etmeli.