Beşiktaş 3-0 öne geçtiği Corendon Alanyaspor deplasmanında sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılırken, Teknik Direktör Valerien Ismael adeta topa tutuldu. Fransız hoca 3-1 önde girdikleri devre arasında yaptığı sürpriz değişikliklerle büyük tepki ve eleştiri topladı.

Emrecan Uzunhan’ın 37. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakması ve Efkan Bekiroğlu’nun 45+4’te frikikten attığı golle farkı 2’ye indirmesi Ismael’in bir anda paniğe kapılmasına neden oldu. Skoru korumaya odaklanan siyah-beyazlı hoca devre arasında hiç beklenmedik bir şekilde Rachid Ghezzal, Salih Uçan ve Kevin Nkoudou’yu oyundan alarak Tyler Boyd, Necip Uysal ve Francisco Montero’yu sahaya sürdü.

Valerien Ismael’in ilk yarıda gol atan üç oyuncuyu kenara çekip, bir anda beşli savunmaya dönmesi bir kişi fazla oynayan Alanyaspor’un maçı adeta tek kaleye çevirmesine yol açtı. Akdeniz ekibi ileride sadece Weghorst’u bırakan Beşiktaş’ı ikinci yarıda kendi yarı sahasına hapsetti ve skoru 3-1’den 3-3’e getirmeyi başardı.

Valerien Ismael maçtaki tercihleri ve ikinci yarıdaki tamamen defansif futbol anlayışı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Maçtan sonra kendi aralarında görüş alışverişinde bulunan siyah-beyazlı bazı yöneticilerin de beraberliğin faturasını hakem Yasin Kol’un yanı sıra Ismael’e çıkardıkları savunuldu.

Kaynak: Milliyet