Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanması üzerinden değerlendirmelerde bulunarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'na istifa çağrısı yaptı.
Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çilingiroğlu, Gündoğdu'nun tutuklanma gerekçesi üzerinden süreci yorumlarken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'na da istifa çağrısında bulundu.
Çilingiroğlu, Ferhat Gündoğdu'nun neden tutuklandığını şu sözlerle değerlendirdi:
“Ferhat Gündoğdu niye tutuklandı, onu ben sana söyleyeyim.
Bir adam kaçma şüphesiyle tutuklanır. Tamam mı? Kaçma şüphesi kimde olur? Demek ki yaptığı suçun karşılığı yatmayı gerektirecek bir suçu içeriyor.
Karşılığı öyle bir suç işlemiş ki gerek var, yatarı var. Normalde 1 ila 3 sene ceza alacağın bir suçtan yatarın olmadığı için hâkim seni tutuklamaz. Ama demek ki yaptığın suçun karşılığı ceza olarak yatarı olan bir ceza olduğu için tutuklanıyorsun. Demek ki az bir şey değil.”
Gündoğdu'nun tutuklanma sürecine ilişkin sözlerini sürdüren Çilingiroğlu, şöyle konuştu:
“Yani Türk Ceza Kanunu'na göre yaptığın işler önemli işler yapmışsın. Önemli bir suç işleme şüphesiyle oradasın. Hukuka aykırı, hukuka aykırı olarak kişilerin verilerini kaydetmekten ötürü tutuklama, her neyse yani önemli bir suç işleme şüphesiyle hâkim tutukluyor.
Savcı diyor ki 'Tutukla bunu.' O da tutukluyor. Ha, savcı der ki 'Tutukla bunu', hâkim tutuklamayabilir. Demek ki iki görüş de paralel.
Olduğu zaman tutuklar seni. Dolayısıyla Ferhat Gündoğdu'nun yaptığı az bir iş değil. Ceza kanununa göre konuşuyorum.”
Ferhat Gündoğdu'nun MHK Başkanlığı görevine getirilmesine de değinen Çilingiroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'na yönelik şu ifadeleri kullandı:
“Ferhat Gündoğdu'yu oraya kim koydu? Federasyon başkanı. Federasyon başkanının hemen istifa etmesi lazım.
Görevde kalmaması lazım. Ama maalesef ülkemizde istifa gibi bir kavram yok. Yani bunu şimdi anlatmama gerek yok.”
Çilingiroğlu, sözlerinin devamında A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'yı da gündeme getirerek, “Bunu öğrenen Montella'nın neler yaptığını dört maçtır izliyoruz” dedi.
Çilingiroğlu, istifa konusundaki değerlendirmesini ise şu sözlerle tamamladı:
“İstifa kavramı olmadığı için adam diyor ki herhalde ben de istifa etmesem olur falan diyor.”
Duhuliye.com
YORUMLAR (2)
Adalı’nın diyeceklerini çilingir diyor; olacak iş değil
Abi Bir patron müdürü yakalanıyorsa patron nasıl yakalanıyor ben bir türlü çözemedim bunu ya