15 senedir Kadıköy’de galibiyet yüzü görmeyen Beşiktaş, bu sezon yaptığı transferler ve oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran karşısında 3 puan için sahaya çıkıyor. Liderlik için yarışan Fenerbahçe ise ezeli rakibi Beşiktaş’ı eli boş göndermek istiyor.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ DERBİSİ HANGİ YABANCI KANALLAR YAYINLIYOR?

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçını, beIN Sports Connetct EPANA, Be Sport 1(belgium)/Hd, BT Sport 1/HD, Benfica Tv2(BTV2), Canal+ Sport (france), Canal+Futbol/HD, Daiema Sport 2 HD, Canal + Sport (poland) / Hd, Dolce Sport / Hd, Digi Sport 1 (Hun), Fox Sports (italy)/ HD, ESPN Caribbean, GO Sports 2 / Hd, / Hd, Futbol 1 (Ukranie), Lig tv3/HD, KAZ Sport, O2 Sport (cze), Ntv Plus Futbol 1 / HD, Sky Sport 2 (germany)/HD, OLL TV Player ve Sport 1 (israel)/HD gibi yabancı kanallar yayınlıyor.


FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİSİ SOSYAL MEDYADA HIZLI BAŞLADI

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi mücadelesi öncesi iki takımın sosyal medya üzerinden ‘atışmalar’ı başladı. Siyah-beyazlılar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘Video yükleme süresini uzatabilir misiniz? Fenerbahçe derbilerinde verilmeyen penaltılarımızın videosunu yükleyemiyoruz.’ notunu düşerken, sarı-lacivertli camianın Twitter hesabından ise Beşiktaş’ın bazen TDK çerçevesinde Türkçe kelimelerin anlamlarını paylaşmasına atıfta bulunarak ‘Algı: Maç öncesi hakemleri baskı altına almaya çalışarak makus talihini yenmeye çalışmak.’ paylaşımını yaptı.

İKİ TAKIMDAKİ EKSİKLER

Fenerbahçe’de Harun Tekin, Enner Valencia, Nazım Sangare, Samatta, Tolga Ciğerci ve Sinan Gümüş’ün sakatlıkları bulunurken, Beşiktaş’ta da Adem Ljajic, Hasic, Gökhan Töre ve Domagoj Vida’nın sakatlıkları sebebiyle derbide forma şansı bulması beklenmiyor. Bunların dışında kırmızı kart cezalısı kaleci Ersin ile sarı kart cezası olan Dorukhan Toköz de sarı-lacivertlilerle oynanacak derbi mücadelesinde görev alamayacak.

SAMATTA BELLİ DEĞİL

Sarı-lacivertlilerin Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı maçta sakatlanan Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta’nın sakatlığının son durumu maç saatinde netlik kazanacak. Teknik direktör Erol Bulut, oynayabilecek hâlde olması durumunda Samatta’ya ilk 11’de şans verecek.

BEŞİKTAŞ, ABOUBAKAR İLE GOL ARAYACAK

Siyah-beyazlıların golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, sarı-lacivertlilerle oynanacak derbi mücadelesinde takımının en etkili gol silahı olarak ilk 11’de başlayacak. 6 maçta rakip fileleri 2 kez sarsan Abobubakar’ın derbideki performansı, Beşiktaşlı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor.


KİM KAZANIR?

Galatasaray’ın Çaykur Rizespor deplasmanından 4-0’lık net bir skorla galip gelmesinin ardından Fenerbahçe’nin bu mücadeleden mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyor. Fenerbahçe, maç eksiği ve averaj farkıyla sarı-kırmızılıların ardından 3’üncülüğe geriledi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da kazanmak zorunda olduğu derbide gülen taraf Erol Bulutlu Fenerbahçe mi yoksa Sergen Yalçınlı Beşiktaş mı olacak? Fenerbahçe galip gelmesi durumunda puanını 23’e yükseltecek ve sarı-kırmızılı takımla olan puan farkını korumuş olacak. Diğer siyah-beyazlıların mağlup olması durumunda 13 puanda kalarak orta sıralara iyice yerleşmiş olacak ve zirveyi unutacak. Ancak Beşiktaş’ın galip gelmesi durumunda zirve yarışı daha da kızışmış olacak…

Kaynak: Karar