Jorge Jesus'un verdiği transfer listesi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de kısa süre önce gündeme Norveçli 26 yaşındaki yıldız golcü Alexander Sörloth gündeme gelmişti.

Sörloth için nabız yoklayan Fenerbahçe diğer taraftan da başka isimlerle temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

Bu isimlerden birinin de Beşiktaş'ın listesindeki 29 yaşındaki Hollandalı santrfor Wout Weghorst olduğu öğrenildi.

Özellikle son birkaç haftadır Beşiktaş, Weghorst'u transfer etmek için yoğun çaba harcarken, Fenerbahçe'nin yarışa dahil olması sonrası piyasa alevlendi.

FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER TEMASA GEÇTİ

Sarı lacivertli kulüp yöneticilerinin Weghorst'un kulübü Burnley ile temas kurduğu öğrenilirken, ortada henüz resmi bir teklif olmadığı gelen bilgiler arasında.

SATIN ALMA OPSİYONU İSTEMİYORLAR

Burnley'in Weghorst'un transferine sıcak baktığı ancak oyuncusunu kiralık göndermek istemediği öğrenildi.

Aldığı kötü sonuçlar sonrası İngiltere Premier Lig'den Championship'e düşen Burnley, tekrar Premier Lig'e çıkması halinde Weghorst'u kadrosunda tekrar değerlendirmeyi planlıyor. Bu nedenle, satın alma opsiyonu seçenekler arasında değil.

1.97 boyundaki Weghorst, 2017/18 sezonu sonunda transfer olduğu Bundesliga ekibi Wolfsburg'da çıktığı 18 maçta 6 gol atıp 1 asist yaparken, 2021/22 sezonunun devre arası imza attığı Burnley ile Premier Lig'de 20 maçta sadece 2 kez rakip fileleri sarstı ve 3 de asist yaptı.

aspor