Beşiktaş’ın müthiş bir konsantrasyonla oynadığını belirten Engin, Fenerbahçe’nin savunmadaki dağınıklığını sert sözlerle eleştirdi.
“Fenerbahçe’yi çok aciz duruma düşürdüler”
Beşiktaş’ın maç içerisinde bölüm bölüm rakibini oyundan düşürdüğünü ifade eden Engin, şu sözleri kullandı:
“Müthiş bir konsantrasyon ve deyim yerindeyse bölüm bölüm Fenerbahçe'yi futbol adına çok aciz duruma düşürdüler.”
Siyah-beyazlıların hücum geçişlerine de dikkat çeken Engin, “Öyle ataklar yaptılar, öyle kontralar yaptılar ki...” diyerek Beşiktaş’ın özellikle boş alanları etkili kullandığını vurguladı.
“Fenerbahçe'nin orta sahasında kimse yok”
Fenerbahçe'nin merkezde yaşadığı probleme dikkat çeken Sinan Engin, Kante'nin tek başına mücadele ettiğini savundu.
Engin, “Fenerbahçe'nin orta sahasında kimse yok. Bir tane adam var, oyundan çıktıktan sonra Kante, o da uğraşıyor, bir şeyler yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Savunmaya da tepki gösterdi
Fenerbahçe'nin savunma hattındaki oyuncuların pozisyonlarını sık sık terk ettiğini belirten Engin, özellikle Škriniar, Aké, Archie Brown ve Semedo üzerinden eleştirilerde bulundu.
Engin, “Öteki taraftan bakıyorsun, bir tane arka tarafta Škriniar var. Aké'ye bakıyorsun, yerini boşaltıyor. Archie Brown bugün yokları oynuyor, Semedo hep yerini bırakıyor” dedi.
Beşiktaş'ın attığı gollerde Fenerbahçe savunmasının pozisyon disiplinini kaybettiğini savunan Engin, “Bakın yenilen gollere, hiç yerinde de durmuyor” sözleriyle sarı-lacivertlilerin savunma performansını eleştirdi.
Duhuliye.com