Rıza Çalımbay, Sivasspor'u çalıştırdığı dönemde Fenerbahçe karşısında aldıkları galibiyetin Beşiktaş'ın şampiyonluğunda kritik rol oynadığını belirterek, siyah-beyazlı camiadan bu konuda hiçbir teşekkür görmediğini söyledi.
F90 YouTube kanalında Feyyaz Uçar'ın konuğu olan Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın 2020-21 sezonundaki şampiyonluğuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
O dönem Sivasspor'un başında olduğunu hatırlatan tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe karşısında aldıkları galibiyetin şampiyonluk yarışında belirleyici olduğunu ifade ederek camiaya sitem etti.
Çalımbay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Sergen'in şampiyon olduğu sene ben Sivasspor'daydım. Sondan bir önceki hafta Fenerbahçe'yi yenmesek Beşiktaş şampiyon olamıyordu. Öyle bir şey ki, bir tane Beşiktaşlı gelip de 'teşekkür ederiz.' diyemiyordu. Ne Sergen'den ne de bir başkasından..."
(Beşiktaş'ın Karagümrük'e yenildiği hafta Fenerbahçe, Sivasspor'a kaybettiği için son haftaya Beşiktaş lider girmişti.)
duhuliye.com
YORUMLAR (41)
Açıklama doğruysa hoca yaşlandıkça sacmalıyor denebilir ancak. Bi sus artık hocam
Rıza Çalımbay seni severim yalnız bu ne saçma sapan bir açıklama Sivasın hocası olarak sen zaten işini yaparak Feneri veya başka bir takımı yenmek veya yenilmemek için oynatmalısınız ne teşekkürü!? Konuştuğun nereye gidiyor bir tart bence.
Vay seni şikeci seni vay mı? Diyelim. Ağzından çıkanı kulağın, duyduğunu da aklınla bir tart bakalım nereye gidiyor.
Vay seni şikeci seni vay mı? Diyelim. Ağzından çıkanı kulağın, duyduğunu da aklınla bir tart bakalım nereye gidiyor.
Riza gibi onurlu bir Adam olmasaydi Sivasin basinda gercektende sampiyon olamazdik o sezon Sergen son 10 macta cok düstü
Hocam doğru, hatta Adem Büyük o golü atmasa, Fener yerine GS geçiyordu bizi. Yani Sergen in çok övündüğü apoleti, şansı con yaver gitti de aldı. İsmail hoca 99 puanla ikinci oldu bu ligte. Sergen in şampiyon olduğu sene çok kısmetliydi, o kadar. Devamlılığı olan bir hoca olsaydı, daha iyi kadroyu bir sonra ki sene rezil rusva etmedi.
Bu adam ne çok konuşmaya başladı bjk hakkında. Konuştukça da saçmalıyor. Sivas feneri yenmişte teşekkür edecekmişiz. Beşiktaş o sene şampiyonlukta iddialı olmasaydı yenilecekmiydiniz yani. Sivas'li futbolcuları "hadi feneri yenelim de bjk şampiyon olsun" diyerek mi motive ettin?
Nasıl böyle konuşuyor anlamıyorum. Taraftar sıkıldı artık bu mantıksız açıklamalardan. Göreceksiniz, takım biraz iyi gitsin Sergen de bu takımı ben kurdum diye kendine pay çıkarmaya çalışacak.
@Kartal Şuan çıkarıyor zaten, benim onay verdiğim oyuncular Dünya kupasında boy gösteriyor falan dedi.
Hocam lütfen SUS. Teşekkür nedemek, ozaman Geseliler , Febeliler ve Teselilerde aynı düşünsünler, nereye gider bu iş. Boş muhabbet. Yerin bizde ayrı ama bu gidişle….
Rıza Hoca Beşiktaş’ın en iyi jenerasyonunun bir parçasıdır futbolcu olarakta teknik direktör olarakta her zaman elini taşın altına sokmuştur,hiç bir menfaat gözetmeden en zor zamanlarımızda gel dediler geldi,git dediler gitti,evet bu sıralar biraz fazla konuşuyor ama bu ona asla saygısızlık yapmamızı gerektirmez,eleştirebilirsin ama edebiyle be saygıyla,Onun gibi Beşiktaşlı zor bulunur
Curumusluge bakarmisin yani istersek yenilirdik diyor. Tesekkurde aslinda siz anlayin ne demek oldugunu. Bu iste BJK de uzun bir sure kaptanik yapmis birisi. Sergen ne diyecekti? Bu yakisik alir miydi? Sonrasinda Karagumrugu FB veya GS tebrik, tesekkur etse yakisik alirmi? BJK deki cinarlar tek tek hizlandirilmis sekilde dokuluyorlar.
Rıza, Sergen’in kaptanıdır. Ne diyorsa haklıdır.
Cok degil 10, 15 yil once bu tipler belli bir durus, karakter ifade ediyorlardi. Simdi isleri gucleri uc kurus para ve vakitlerinin onemli bolumu seytanliklara ayrilmis. Bu da gelinen yerde duzenin neferlerini bile hucre hucre curuttugunun bir ifadesi.
Rıza kaptan Allah aşkına artık sus lütfen kapat bu konuları bu kulüp için özellikle taraftar için çok değerlisin bu değerini düşürme artık hiçbir açıklama yapma biraz soğusun bu konular artık
Efsanemiz Sergen Hocaya şöyle saçma bir şeyi kesinlikle söyletemezsiniz, işte gerçek efsane ile Gökhan gibi kalleşlerin farkı bu, Beşiktaş'ı büyüten ile Beşiktaş sayesinde büyüyenin farkı bu.
Bilen bilir formlardaki yorumlarım da duruyor bu sayfalarda benim kadar anti rızacı yoktur bu söylediklerinde yerden göge kadar haklı sezarın hakkını sezara vermek lazım o şampiyonluk kesinlikle rıza hocanın anasının ak sütü kadar hakkı
Rıza kaptan yapma yeni malatya yı unutuyorsun yeni malatya gol atmasaskor 3 değil de 4 -0 olsa senin tezin çöküyor. Olsaydıları bırakalım ve Sivas spor olarak yatacakmıydın. Haram mı yiyecektin. Ne diyorsun. Açıklığa kavuşturalım. Yaşlandıkça batıyorsun konuşma artık yeter.
Rıza kaptan yapma yeni malatya yı unutuyorsun yeni malatya gol atmasaskor 3 değil de 4 -0 olsa senin tezin çöküyor. Olsaydıları bırakalım ve Sivas spor olarak yatacakmıydın. Haram mı yiyecektin. Ne diyorsun. Açıklığa kavuşturalım. Yaşlandıkça batıyorsun konuşma artık yeter.
Riza hocam, futbolculugun harikaydi, sayende kac kupa kazandik ama teknik adamligin basarili gecmedi. Fenerbahce macimiz varken, dolasmadigin youtube ve televizyon kanali kalmadi. Sonucta kendini ispat edebilecegin en önemli maci kaybettin ve gittin.
Besiktas benim sayemde sampiyon oldu diyor! Sen isini yaptin, maasini Besiktas ödemedi!! Bunu aklindan geçiren, üstelik birde tesekkür bekleyende utanma diye bisey yoktur! Sen nasil kaptanlik yaptin anlayamadim!!
Ya bu ne rezil , ne cahilce bir açıklamadır . Vallahi bu futbolcu eskilerinin futbol konuşması keşke yasaklatılsa . Hep bir beklenti içindeler , hep kendilerini ön plana çıkarmak için saçmalıyorlar . Sevgileride bitiyor ,saygınlıklarıda kalmıyor . Bir Metin Tekin var onun dışında hepsi menfaat çıkar peşinde !!!
Kaptan sen bütün hayatı boyunca Beşiktaşta oynamış bi Beşiktaş efsanesisin. Sen 16 sene boyunca hiç sakatlanmadın hiç formsuz olmadın hiç yedek oturmadın hiçbir maçı kaçırmadın yedek kulübesinin nerede olduğunu futbolu bıraktıktan sonra öğrendin. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük profesyonellerinden birisin. Senin hiçkimsenin onayına takdirine teşekkürüne ihtiyacın yok. Çok teşekkür istiyosan hepimizin adına git aynada kendine teşekkür et bizden (seni seven milyonlar)geldi say. Dünya futbol tarihinde 16 sene maç kaçırmamış bir adam gelmemiştir gelmesi kolay kolay mümkün değildir. Yorum yapan da futbolculuğunu bilsin ondan sonra kaptana ileri geri konuşsun.
Rıza Allah aşkına sus bu söylediklerinin sonuçlarını tahmin edemeyecek kadar cahilmissin
Böyle ṣeyler konuṣulmaz, patavatsız karınca!
Tamam da sen sivasin başarisi için ordasın . Her antrenör kazanmak ister. Aksi şike olur. Neyin teşekkürü çok saçmaliyorsun
Doğru fener sahasında yense şampiyon idi Sivas’ın hiç bir iddiası yoktu ama başında beşiktaş kaptanı vardı
YA NE TEŞEKKÜRÜ BEKLİYORSUN SİVASSPOR'DA GÖREVİNİ YAPTIN OZAMANKİ BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ SANA TEŞEKKÜR ETSE ŞİKE ALGISI OLUŞURDU BAKTIN BEŞİKTAŞ YENİ HOCAYLA ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK RAHATSIZ OLDUN EVLAT OLSAN SEVİLMEZSİN PEPEEEH
@Madara ederim kadın lâ pis herifler işinize gelmedimi soytarılık yapmayın
@Madara ederim @Ahmet LAN OĞLUM SEN ANCA YEMEK YAPARSIN SÜTÜNÜ İÇ YAT EVLAT OLSAN SEVİLMEZSİN PEPEEEH
@Madara ederim Rıza nın sıkının kılı olamayacak şahıslar kaptana laf söylüyor
Dün gibi hatırlıyorum teşekkür kaptan bir sezonu resmen kurtarmıştın ama keşke anlatmasaydın bilen biliyor bilmeyene davul da çalsan nafile
YA NE TEŞEKKÜRÜ BEKLİYORSUN SİVASSPOR'DA GÖREVİNİ YAPTIN OZAMANKİ BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ SANA TEŞEKKÜR ETSE ŞİKE ALGISI OLUŞURDU BAKTIN BEŞİKTAŞ YENİ HOCAYLA ŞAMPİYOeNLUĞA OYNAYACAK RAHATSIZ OLDUN EVLAT OLSAN SEVİLMEZSİN PEPEEEH
Lafa bak! Sanki Beşiktaş şampiyon olabilsin diye şike yapmış gibi konuşuyor. Fenerin rakibi olarak onları yenmen zaten görevindi.
Sergen'in 30 yıl anlatacağı şampiyonluk bir daha olmayacak şekilde bir hafta kala sivas yıllardır şampiyonluk hasreti ile yanan Ali Koç'un Fenerini İstanbul'da yeniyor maç berabere bitse o kadar farkla haftalardır lider olan Beşiktaş şampiyonluğu Fener'e verecek ama şans Sergen'e güldü Zaten son on hafta ne maçlar oynandı Vidanın attığı gol bir yıl sonra kaleye gelen her topu yiyen Ersinin karşı karşıya kurtardığı sayısız gol Sonuç olarak Sergen ayıp etmiştir
Rıza boş yapma. 2 ekmek 1 süt kap getir.
Sergensporcular sizi sahneye alalim. Sergen hocaniza destek atilmasa sampiyon olamayacakti elestirisi var.
Sergen ayıp etmiş ama Önder Fenerli olduğu için Rızayı tebrik etmemesi normal
Rıza hocam hatay maçı ile ilğili bir bilgin varmı