Halihazırda Vanspor Teknik Direktörlüğü'nü yürüten Uçar, UEFA'nın ligleri iptal etmesi halinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun da bu yönde karar alması için elinin rahatlayacağını belirtirken, kendi çözüm önerisini de sundu.


Eylül-Ekim'de kontrol altına alınırsa

Feyyaz Uçar, "UEFA Başkanı Ceferin'in bu sezonu gelecek sezondan önce başlatıp bitirmek gibi bir düşüncesi var. Sanırım en doğrusu da bu olur. En hakkaniyetli olan bu. Bu sezonu askıya alıp, öbür sezonun öncesinde bitirmem mümkün" dedi.

2020-21 sezonun hiç oynatılmaması fikri içinse Uçar, "Aslında o da olabilir ama herşey takvime bağlı. Eylül-Ekim'de ortalık bir toparlanırsa, her şey kotrol altına alınabilirse, bu ligi bitirip öbür ligi de bitirebiliriz; hızlandırılmış bir şekilde. Ama salgın uzarsa, öncelikle bu ligi bitirmek daha mantıklı olacak.

Tek başına idman 5'e 2 kadar yararlı olmaz

Uçar, liglerin ertelenmesinden dolayı futbolcuların kendilerini hazır tutmalarının da çok zor olduğunu belirterek, "Hiçbir çalışma yapmayan futbolcu 21 günde tüm fiziksel değelerini sıfırlar.

Ama evde de ne kadar çalışırsa çalışsın bir 5'e 2 kadar faydalı olmaz. Futbol idmanları toplu yapılan çalışmalardır" dedi.

Kaynak: Ajansspor