FIFA, Profesyonel Futbol Dernekleri Uluslarası Federasyonu ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Koronavirüs sebebiyle liglerin ertelenmesinden dolayı doğan ekonomik krizi önlemek amacıyla bazı tedbirler almaya karar verdi. 

Toplantıda, kulüplerin ekonomik krizle başa çıkmaları adına futbolcu maaşlarının indirilmesi konusu tartışıldı. Hatırlanacağı üzere özellikle Norveç'te birçok kulüp sponsorluklar ve özellikle yayın gelirlerinin sağlanamamasından dolayı futbolcu dahil olmak üzere birçok personelin görevine son vermek zorunda kaldı. Toplantıda ayrıca federasyonlar, futbolcular, sponsorlar ve yayıncı kuruluşların katkıda bulunacağı bir fon oluşturulması konuşuldu. Futbolu ve kulüpleri bu süreçte ayakta tutabilmek adına bu şekilde bir fon oluşturulacağı öğrenildi. 

FUTBOLCU MAAŞLARINDA %50 İNDİRİM

Marca'nın haberine göre Öte yandan alınabilecek bir diğer önlem ise futbolcu maaşlarında indirim. Toplantıda, futbolcuların da bu süreçte maaşlarında yarı yarıya kesintiye gidilmesi, liglerin yeniden başlamasıyla birlikte sözleşmelerin yine güncel haliyle yürürlüğe girilebileceği konuşuldu. 

FUTBOLARENA