Victor Ruiz, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle sözleşmesini feshettiği açıklandı. Bilgiç, Duhuliye.com a yaptığı açıklamada;

''31 yaşındaki oyuncu, FIFA talimatlarına göre "Koruma Dönemi" içerisinde yer almaktadır. Ruiz'in ödenmeyen alacakları yalnız pandemi dönemine ilişkin ise burada üzerinde düşünülmesi gereken iki nokta bulunmaktadır. 

1) Beşiktaş JK, yalnızca pandemi dönemine ilişkin oyuncu alacaklarını ödememiş ve ödememe nedenlerini de oyuncu/menajer veya avukatına sebepleriyle birlikte yazılı olarak bildirmişse Ruiz'in sözleşme feshi haksız olarak değerlendirilecek ve oyuncu kulübe tazminat ödemenin yanında feshin haksız olması sebebiyle sportif yaptırımla da karşı karşıya kalacaktır. Ancak Beşiktaş JK, Ruiz'e ödememe ya da erteleme sebeplerini bildirmemiş ve oyuncuya yalnızca indirim teklifinde bulunmuş ise oyuncunun bunu kabul etmesi veya etmemesi durumunda Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin ödemeleri yapmak durumundadır.

2) Ruiz'in ödenmeyen alacakları Pandemi öncesi döneme dayanmakta ve Beşiktaş JK oyuncu avukatı tarafından gönderilen ihtarnamedeki verilen sürede, oyuncunun hakettiği ödemeyi yapmamışsa oyuncunun sözleşme feshi haklı olarak değerlendirilecektir. Oyuncu FIFA talimatları uyarınca Koruma Dönemi içerisinde yer aldığından sözleşme feshi haklı bulunması halinde ise Beşiktaş JK, hem tazminat ödemesi hem de sportif yaptırımla karşı karşıya kalacağını belirtmemiz gerekiyor.

Oyuncu ve Beşiktaş JK aralarındaki hukuki ihtilafla ilgili FIFA Uyuşmazlık Çözüm Dairesi'nde karşılıklı savunma yapacak ve kurul her iki tarafın da argümanlarını değerlendirerek karar verecektir. Burada unutulmaması gereken bir noktayı da son olarak belirtmek gerekirse gerek FIFA gerekse CAS özellikle Pandemi sürecine ilişki sözleşme fesihlerinde diğer dönemlerden farklı olarak kulüplere daha yakın kararlar verebilirler.''

duhuliye