Beşiktaş Kulübünde futbol direktörlüğü konusunda profesyonelleşmeye gidildiğinin altını çizen Orman, şunları kaydetti:

"Bunu ilk günden beri yapmak istiyorduk. Önder Özen ile yapmak istedik, olmadı. Beşiktaş'a başkan olduğumdan bu yana hemen hemen bütün departmanları profesyonelleştirdik. Çoğu kurum, yönetim kurulu dışında profesyoneller tarafından yönetiliyor. Muhteşem, dünya çapında personelimiz ve organizasyonumuz var. Pazarlamada Umut Kutlu var. İşine hakim biri. Beraber çalışıyoruz. Serdil Gözelekli geldi. Yapmış olduğu kreasyonlar bütün takımlar tarafından beğeniliyor."

Siyah-beyazlı kulüpteki başkanlığının son dönemi olduğunu anımsatan Fikret Orman, "Benim arkada bırakacağım miras, iyi bir kulüp yapılanması olmalı. Benden sonra gelecekler rahat etmeli. Bu fikir, bu yönetim kurulu seçilmeden başladı. Beşiktaş'ı içten yıkmak için mevzular aranıyor. Arkadaşlar da zedeleniyor. İlk Umut Güner'in fikriydi. Yeni dönemde 'Başkanım bu işi profesyonelleştirelim.' dedi. Ali Naibi de Slaven Bilic ve Şenol Güneş'le çalıştı. İyi şeyler öğrendi. Biz de aynı şekilde 'Daha profesyonelliğe gideceğiz.' dedik." şeklinde konuştu.

Kulüpte futbol direktörlüğü görevinin Ali Naibi tarafından yönetildiğini anlatan Orman, "Transfer, Beşiktaş'ın tek işi değil. Çok popüler olduğu için yapanlara da zarar veriyor. Şafak Mahmutyazıcıoğlu da Umut Güner de çok önemli işler yaptı. Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın onların yaptığı iş. Ayrıca Douglas da. Şu anda da işin dışında değiller. Umut Güner ile dün telefonda konuştum. Onun transferle alakalı görevleri var. Bu işi profesyonelce yönetiyoruz ve işin merkezde başındaki kişi Ali Naibi. Dünyaya baktığımızda, 'Beşiktaş, dünya kulübü olacak.' diyoruz. Dünya kulübü, organizasyonla da olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yönetim olarak tekrar organize olmaları gerektiğini vurgulayan başkan Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsanların gururlarıyla, onurlarıyla oynuyorlar. Arkadaşlar da üzülüyor. Ben vitrinin önündeyim ama bir tek benim yaptığım şey değil. Yöneticilik yaptığım her dönemde ikinci başkan, her konuyu tartıştığım kişiydi. Tek başına final kararı vermeden tartıştığım kişidir. Bizde her şey profesyoneller tarafından yönetiliyor. Bu çabayı benden sonra gelecekler için, güzel bir dünya kulübü olan Beşiktaş için veriyorum. Umut da Şafak da müthiş işler yaptı. Tarih onları iyi olarak yazacak, bizi de öyle yazacak."