Bein Sports’a konuşan Fikret Orman, başkanlığı süresinde kendisine yol arkadaşlığı yapan yönetici Umut Güner hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Fikret Orman şunları söyledi: “Beşiktaş'ta bir çıtayı ortaya koyduk. Türkiye'de Beşiktaş'tan beklenmeyecek şeyleri başardık. Beşiktaş'ı aldığım dönemdeki halini biliyorsunuz. Kulüp neredeyse kayyıma gidecekti. Biz bir anda yeni bir sayfa açtık. Dünyanın en güzel stadyumlarından birini yaptık. Sadece futbol stadyumu olarak görmemek lazım. 200 milyon dolar üzerinden fazla bir yatırım yaptık. Çok büyük sponsorluk anlaşmaları yaptık. Beşiktaş tarihinde olmayan mağaza yatırımları yaptık. Çok fazla oyuncu satıp, başarılara imza attık. Bu çıtayı yukarı çektik ve taraftarlar da beklentilerini yukarıya çıkardı. Biz Beşiktaş'ı 330 milyon borçla aldık. Bu borcu hem finanse ettik, hem de bunları yaptık.

FUTBOLDA PROFESYONELLİĞE DÖNMEK İSTİYORUZ

Bunları başarmak müthiş özveri gerektiren bir şey. Para sihirbazı denirken buraya geldik. Beşiktaş'ta pusu kültürü var. Benim ve yönetimimin üzerine gidildi. Biz çalışıp daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Beşiktaş taraftarları sadece semtte ve stadyumda değil. Dünyanın her yerinde taraftarı olan bir kurum burası. Beşiktaşlılar bizim Beşiktaş'a neler kattığımızı biliyor. Son 2 sezondaki sonuçlardan memnun değiller. Biz de memnun değiliz, zaten Şenol hoca da memnun olmadığını söylemişti.

TÜM BAŞARILI TRANSFERDE UMUT GÜNER İMZASI VAR

Biz Umut Güner'le beraber stadyumu yaptık. Büyük emekleri var. Açılış gününde Umut'a da teşekkür etmiştim. Sonradan transferde 3 sene birlikte çalıştık. Aboubakar, Talisca, Babel, Pepe gibi başarılı transferlerde Umut Güner vardı. Çok önemli işlerde çalıştık. Futbolda profesyonelliğe dönmek istiyoruz. Umut'u bir yerden aldığımız yok. Umut Güner'i zedelemek için çok hareketlere giriyorlar. İftiraya yönelik şeyler yapıyorlar. Başarılı, özverili çalışan yönetciler bu çocuklar. Öyle olmamış olsa alırdım zaten yönetimden”