Abdullah Avcı’nın antipatik bir teknik adam olduğunu söyleyen Dizdar, “Gönlüm istemiyor ama aklıma yatıyor” derken, Fikret Orman için ise, ”Divan Kurulu’nda insanları azarlıyor. İnsanlara tepeden bakıyor. Bu tavrı değişmeli” yorumunu getirdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar’ın açıklamaları şu şekilde:

Ali Rıza Dizdar: "Abdullah Avcı, antipatik ama akla yatan bir teknik adam"

Taraftarın takımı olur, oyuncunun ve hocanın takımı olmaz. Abdullah Avcı konusuna da bu şekilde bakmak lazım. Gelecek antrenörlerin daha çok yerli hocalar olmasını tercih ederim. Ben İbrahim Üzülmez gibi bir ismin olmasını istiyordum. Ama o olmasa da akla hitap eden bir hocayı aldılar. Abdullah Avcı teknik adamlık döneminde iyi işler yaptı. Antipatiyle baktığım bir teknik adam. Havalı tavırları, insanların duygularına ters gelebilecek tavırları var. Ama aklımızla konuya baktığımızda doğru bir isim olduğunu düşünüyorum.

Yönetim, baskı dönemlerinde Avcı'nın arkasında duracak mı?

Abdullah Avcı konusunda duyguları bir kenara bırakmak lazım. “Takla atsana” diyorlar mesela. İlk maçta santranın ortasında espri yapıp kendisini yere atsa hepimiz güleriz. Milic, Milne, Stankovic, Rıza Çalımbay’dan sonra altyapıyı da takip edebilecek bir hoca geldi. Başarılı olup olamayacağını ve yönetimin arkasında olup olmayacağını göreceğiz. Avcı, Başakşehir’de başarılı olmuştur. Yanında yetişen teknik adamlar var. Bir taraftan da yetiştirici özelliği de söz konusu. Başakşehir’in şampiyon olamamasının sebebi de Beşiktaş’tır.

"Beşiktaş'ta mali açıdan bir plan göremiyorum"

Mali açıdan bir plan göremiyorum. Fikret Orman’ın yönetime geldiği dönemde vadettikleriyle gelinen nokta farklı. Bu plansızlığı ben yapmadım. Vadetme sonra da yakınma. Borcu sıfırlayacağı demedi mi? Borcu sıfırlamayı bırakın, borçlara sıfırlar eklediler. Son dönem diyeceğim ama tüzükler değişebilir. Türkiye’de her an her şey değişebilir. Orman yönetiminin bu dönemde başarılı olmasını arzu ederiz. Başarılı olursa alkış tutarız. Başarılı olamazsa hakaret etmeyiz ama eleştiririz.

"Fikret Orman insanları azarlıyor"

Beşiktaş, hangi federasyonlarda etkili? Hangi branşta etkili olduğunu birisi söylesin. Bunları geçelim. Yönetim kurulunun felsefesini doğru bulmuyorum. Fikret Orman, başkanlık yapmıyor. Yukarıdan aşağıya bakıyor. İnsanlara yukarıdan baktığını düşünüyorum. Divan Kurulu’na gelip insanları azarlayıp gitmesini arzu etmiyorum. Bazı şeyleri Beşiktaş’ın menfaati için söylemiyoruz. Çünkü böyle bir terbiye aldık.

"Nöbet tutmamız gerekirse onu da yaparız"

Divan Kurulu olarak Beşiktaşlı yöneticilere saygılıyız. Kongre salonlarında Fikret Orman’da bir saygı yok. İnsanları azarlamaktan başka bir şey bilmiyor. Eleştirim bu yönde olacak. Başarılı olmalarını istiyoruz. Başarılı olmaları için kapıda nöbet tutmamız gerekirse onu da yaparız. Ama bazı tavırlarının değişmesi gerektiği düşüncesindeyim.


Kaynak: Ajansspor.com