TFF Başkanı Nihat Özdemir'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Fikret Orman kulüplerin ekonomik durumunu yorumladı:

İşte Fikret Orman'ın sözleri:


Ben hem Beşiktaş'ı hem Kulüpler Birliği'ni temsil ediyorum. Bu borç stoğunu, bu itibarsızlığı Türk futbolu kaldırmıyor. Marka değerimize de büyük zarar veriyor. Tek sorun bu mu? Hayır. Hepsiyle ilgili çalışma yürütüyoruz.

ACI REÇETEYİ UYGULAYACAĞIZ


Türk futbolunun artık bir zaprurapt altına alınması lazım. Önümüzdeki 3 sene zor olacaktır ancak sonrasındaki toparlanacağız. Bu acı reçeteyi uygulamaya koymamız lazım.

EN BÜYÜK GİDER FAİZ


Bütçelere artık bir bütün olarak bakılacak. Transfer dahil tüm giderler bütçenin içerisinde olacak. Hiç konuşulmayan bir konu var. Faiz... Beşiktaş'ın en büyük gider kalemlerinden birisi faizdir. O da bütçenin içinde yer alacak.


Kulüplerin bütçeyi aşmamak değil, sınırın altında kalmak gibi bir düşüncesi olması gerekiyor. Bizim oylarımızla seçilmiş bir federasyon var. Federasyonun derdi de kulüplere ceza vermek değil, bir disiplin içerisine getirmek. Bu durumu suistimal eden kulüpler de ceza alacak. Yani 17 kulüp dahil oldu, 1 kulüp olmadı gibi bir durum yok.

TÜRK FUTBOLU İTİBARSIZ


Geldiğimiz nokta Türk futbolunun ortak mevzusu. Bu borç stoğunu, bu itibarsızlığı Türk futbolu kaldırmıyor. Marka değerimize de büyük zarar veriyor. Tek sorun bu mu? Hayır. Hepsiyle ilgili çalışma yürütüyoruz.