Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte Türk futbolu için devrim olarak nitelendirilen kulüp lisans talimatı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.


Fikret Orman'ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar şu şekilde:


Kulüplerin geldiği noktalar belli. Türkiye'nin Avrupa'daki itibarına ve Süper Lig'in marka değerine baktığımızda çok iyi bir noktada olmadığımız ortada. Transfer yasaklarıyla, oyuncu sınırlamalarıyla karşı karşıya kaldık. 2014/2015 senesinde Beşiktaş kulübü Avrupa kupalarına katılamadı. Şimdi sürece baktığımız zaman Beşiktaş olarak biz bu durumu çözemedik. Federasyonumuz gelir gelmez bu konuyu ele aldı. Şu anda çıkan lisans alt yapısının tamamını beraber oluşturduk.

ARTIK DENİZ BİTTİ

Bugünden itibaren başkanımın da ifade ettiği gibi herkes bütçeleri içinde kalmalıdır.
Bu önümüzdeki 6 aylık süreçte nasıl olsa 6 ay sonra başlayacak kaygısı olmasın. Bugünden itibaren uyulmaya başlansın. Eğer bugünden itibaren bunu uymayan takım olursa cezaları ağır olacaktır. Bunun için artık deniz bitti. Türk futbolu artık bunu kaldıramıyor.

TARAFTAR BANA TRANSFER SORUYOR


UEFA'nın yapmış olduğu yeni düzenlemelerde artık bizi direkt olarak şampiyon takımı dahi Şampiyonlar Ligi'ne almama gibi bir yaptırımla da karşı karşıyayız. Yolda taraftarları görüyorum, şu mu gelecek bu mu gidecek diye soruluyor. Taraftar baskısıyla hareket ettiğimiz zaman iş buraya geliyor. Dirayetli durmalıyız.

LİMİTLER AŞILMAMALI


Transfer dediğiniz bir tek kulübün oyuncuya verdiği para değil. Hiçbir bonservis ödemeseniz bile, oyuncularınıza verdiğiniz maaşlar kuralların dışına çıkıyorsa yine ceza alırsınız. Normalde siz 100 liralık bir bütçeniz varsa, bunu ilk sene yüzde 30, ikinci sene yüzde 15 aşabilirsiniz. Çünkü herkesin elinde kontratlar var. Bir geçiş süreci var. Kimse sadece bonservisle yapılan transferlere bakmasın. Bedelsiz transferler de çok önemli. Bunun bir limitleri var, bu limitler içinde kalınması lazım.

BU İTİBARSIZLIĞI TÜRK FUTBOLU KALDIRMIYOR


Ben hem Beşiktaş'ı hem Kulüpler Birliği'ni temsil ediyorum. Bu borç stoğunu, bu itibarsızlığı Türk futbolu kaldırmıyor. Marka değerimize de büyük zarar veriyor. Tek sorun bu mu? Hayır. Hepsiyle ilgili çalışma yürütüyoruz.

ajansspor