Hürriyet yazarı Fırat Aydınus, Ziraat Türkiye Kupası'nda dev derbiye sahne olan Fenerbahçe - Beşiktaş maçının hakemi Oğuzhan Çakır'ın kararlarını değerlendirdi.
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak kupaya 3 puanla başladı.
Vaclav Cerny'nin 33. dakikada attığı golle derbide 1-0 öne geçen siyah-beyazlılar, 43. dakikada Marco Asencio'nun penaltıdan golünü engelleyemedi.
Maçın uzatma dakikalarının başında yeniden sahneye çıkan Cerny, 90+1. dakikada bir kez daha topu ağlara gönderdi ve siyah-beyazlı ekip bu sezon ilk derbi zaferini yaşadı.
"ÇAKIR 2 PENALTIYI ATLADI"
Hürriyet yazarı Fırat Aydınus ise bugünkü köşe yazısında müsabakanın hakemi Oğuzhan Çakır ve VAR'ın kararlarını mercek altına aldı.
İşte Aydınus'un değerlendirmesi;
Henüz 27 yaşındaki Oğuzhan Çakır’ın ne FİFA kokartını takacak ne de bir derbi yönetecek hakemlik tecrübesi yok. Ama buna rağmen geçen sezondan bu yana MHK tarafından üst üste maçlar verilerek bu gencecik yaşta yıpratılıyor. Bu şekilde yıpratılması, birkaç yıl sonra onun da ‘istenmeyen hakem’ ilan edilmesine yol açacak ve bunun da müsebbibi bu MHK olacak. Düşünün ki; iki sezonda 15 penaltı veren bir FİFA hakemi bunun 12 tanesini VAR yardımıyla, 1’ini yardımcı hakemle veriyor, 1’ini kendi veriyor, diğer verdiği ile de maç yarıda kalıyor! Avantaj uygulaması, yeri, zamanlaması, sarı kart ve 12. Kural uygulamaları gerçekten çok ama çok acemice. Şimdi gelelim maçın önemli pozisyonlarına...
HEP ‘VAR’I BEKLEDi
40. dakikada Beşiktaş ceza alanında Abraham’ın Mert’i formasından çektiği pozisyon penaltı. Hakem pozisyonu görüyor, görüş alanı içerisinde net önü açık ama VAR’a bıraktı.
69. dakikada Beşiktaş ceza sahasındaki Djalo-Szymanski pozisyonunda Djalo müdahalesini yaparken topun üzerinden devam edip Szymanski’ye de müdahale ediyor ve top Djalo’nun arkasında kalıyor. Szymanski devam etmek isterken, rakibinin yaptığı müdahale onu engelliyor. Penaltı. Oğuzhan Çakır bunu da VAR’a bıraktı.
71. dakikada Fenerbahçe ceza alanında Orkun tam ivmelenip kafa vuracakken, geç kalan Oosterwolde onu itiyor. Bu pozisyon da penaltı ama Oğuzhan Çakır tabii ki bunu da VAR’a bıraktı!
81. dakikada Beşiktaş ceza sahasındaki Gökhan-Kerem pozisyonunda penaltı yok, devam kararı doğru ama diğerlerinde olduğu gibi bunda da Oğuzhan Çakır devam demedi, aslında VAR’a bıraktı.
Hürriyet
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (10)
At bkları djalo topa temas etmiş o hızlı geliyor topa değdimi değdi sonra diğer ayağı değdi o oldu bu oldu geçin bitarafınızdan kural çıkarmayın
Djalo pozisyonuna penaltı diyen adam bu ligde yıllarca en iyi hakemlerden biri olarak anıldı, dünya kadar parayı cukkaladı... Rezil herifler
Hakemken de iyi değildin yorumcuyken de daha kötüsünü. Senden olmaz
Doğru söyle Fırat bu yazıyı karınmi yazdı önceden onun ve kızının fenerli olduğundan onları mutlu edecek kararlar verdiğin söyleniyordu gene öyle sanki Djaolo topa vurduktan sonra ayağını nereye sokacak onuda yazsaydın tamam topa vurmasa penaltı adamın işi orada topu engellemek onuda yapıyor sonrası ne yapabilir, birde İsmail neden kart görmedi hakem ne konuştu orada geçen mac Emirhana 1.dk.gosterilen sarıdan çok daha ağır bir faule neden kart çıkmadı onuda yazaydın şu yazıya bakınca bu işi boşa yaptığın anlaşılıyor...
Djallo'nun hareketi penaltıymış öyle mi ! İyice saçmaladılar !!!
Turkiye de yeni futbol kuralları icat edilmeye çalışılıyor Besiktaş ise kobay seçildi. Bir eski hakeme futbol fukarası cahili denirmi! Eğer futbol fakiri değilse art niyetli eyyamcıdır geçmislerinde yedikleri haltlar teminatlarıdır. Allah sizin gibi rezillerden önce Beşiktaşımızı sonra Türk futbolunu korusun.
Senide gördük Fırat nehri gibi boğduğun o günleri unutmadık.Uyduruk penaltilarla hep saf dişı biraktin bizi
Djalo penaltı mi? Saçmalama Fırat b.s.g ya.
Abi bunlardan koyun çobanı olmaz.Hakemlik yaptırıyorlar.