Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği mücadelede Fırat Aydınus'un sarı-lacivertiler lehine verdiği penaltı kararına siyah-beyazlı futbolcular büyük tepki gösterdi.

Karşılaşmanın 12. dakikasında Fenerbahçeli Rossi ile Beşiktaşlı Larin ceza alanı içindeki pozisyonada hava topu mücadelesine girdi. Meşin yuvarlak yere düşerken Larin'in koluna çarpınca maçın hakemi Fırat Aydınus tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Bir süre VAR'la iletişim halinde olan Aydınus kararını değiştirmedi. Beşiktaşlı futbolcular Aydınus'un penaltı kararından sonra yoğun itirazlarda bulundu.

Penaltı atışında topun başına geçen Mesut Özil, 14. dakikada Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Rıdvan Dilmen: VAR'ın inceleme için çağırması gerekiyordu

Devre arasına pozisyonu yorumlayan Rıdvan Dilmen: "VAR'a Hakan Ceylan'ın atanması yanlış. VAR'da tecrübesi var doğrudur ama Süper Lig hakemi olmayan bir hakemi atadığınızda o zaman ast - üst oluyor. Fırat abisini, Cüneyt abisini çağıramama durumları. Soru işareti kalmaması için MHK'nın çok büyük hatasıdır. Fırat Aydınus'un açısından pozisyon penaltı ama Hakan Ceylan'ın görebileceği bir açı var. VAR'ın inceleme için çağırması gerekiyordu." ifadelerinde bulundu.

Tümer Metin: Bana göre penaltı değil pozisyon

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Tümer Metin ise, "Fenerbahçe pozisyon üretmeden penaltı, golü buldu; pozisyon üretmeden hata golü buldu. Bana göre penaltı değil pozisyon. Çok kolay penaltı. Fırat Aydınus çok güvendiğimiz bir hakem ama hakem yorumudur." şeklinde konuştu.