Turgay Demir'in açıklamaları şöyle:

"Türk futbolunda büyük bri kaos ortamı yaratıldı. Çünkü Nihat Özdemir federasyonu, özellikle son 20 yılda çirkinleşen futbol ortamını temizlemek için düğmeye bastı, arı kovanına çomak soktu. Şimdi tekrar silbaştan yapıyorlar, Sabri Çelik 3. kez MHK başkanlığına geliyor. 5 haftalığına görevi kabul etmesi bile işe ne kadar ciddi baktığının çok açık bir kanıtıdır. Türk futboluna hiçbir şey verme şansları yok. Biz yıllarca daha yine hakem, MHK konuşacağız. Eskiye döndük. Büyük bir fırsat vardı Nihat Özdemir federasyonunun düğmeye basmasıyla. O fırsatı kaçırdık. Bundan sonra Türk futbolu daha belini doğrultamaz. Aynı kavgaları 40 yıl daha veririz, tribündeki taraftarlar da 'Futbolun katili Türk hakemleri' diye bağırmaya devam ederler."

"ISMAEL BUGÜNÜ DÜŞÜNMÜYOR, YAPTIĞI HER ŞEYİ ONAYLIYORUM"

"Bir defa Ismael bugünü düşünmüyor. Ligde herhangi bir hedefi yok. Konferans Ligi'ne gitsen ne olacak? Bir yandan gitmeye uğraşıyorsun bir yandan da 'Avrupa, lig ve kupa bizi yoruyor' diyorsun. Adam gelecek seneyi kurguluyor. Kafasındaki takım da çok net belli. Ghezzal, Rosier, Josef, Rıdvan ve Montero var. Çünkü bunların her hafta görev tanımlarını geliştiriyor. Rıdvan'ı bu hafta çok farklı oynattı. İçeriye kat ettirdi. Souza önceden sadece ileri giden bir roldeydi. Şimdi orta sahanın dört tarafına koşan, rakipten dönen topları alan bir konumda. 6-8 ortası bir yerde. Montero da en geriden oyun giriyor. Rosier ile Ghezzal'ı da birbirine yakınlaştırıyor. Yani gelecek yılın Beşiktaş'ının sinyallerini veriyor. Ben hocanın şu ana kadar yaptığı her şeyi onaylıyorum. Hoca, Gökhan Töre, Kenan Karaman ve Oğuzhan Özyakup'un arkasına saklanmadı. Bu hoca gelecek sezon olmayacağını bildiği Larin ve Pjanic'in arkasına saklanmadı. Şu anda doğru yolda gidiyor bence. Gelecek sezonun takımını kurmak adına. Ben ona skorlardan bağımsız bakıyorum. Oyununa bakıyorum. Batshuayi'yi bile top tutar hale getirdi. Oyuncunun her şeyinden faydalanmaya çalışan, akıllı bir teknik adam görüntüsü verdi." 

"EN AZ 5 TRANSFER, GOLCÜ OLMAZSA OLMAZ"

"En az 5 tane transfer yapılması lazım. Hangi oyunu oynarsanız oynayın, o oyunu gösterecek olan golcüdür. Bu kadar basit. Hoca kim olursa olsun, sistem ne olursa olsun iyi bir golcü olacak. Bu olmazsa olmaz. İyi bir sol öne ihtiyaç var. Josef ve Gedson'un yanına 8 numaraya fizik gücü iyi, iyi top kullanan bir isim lazım. Sağ kanat Rosier tamam. Solda ise Rıdvan iyi oynuyor. Ama Rıdvan ile Umut Meraş'ı yetersiz bulursa bir takviye olabilir. Stoperde kimse üçlü savunmaya uygun değil. Oraya en az iki transfer şart. Alternatif olarak Vida ve Serdar kalabilir."

"EMİRHAN'DAN ARDA GÜLER HAYALİ KURULUYOR AMA..."

"Beşiktaşlı taraftarlar, Emirhan İlkhan üzerinden Arda Güler hayali kuruyor ama aralarında dağlar kadar fark var. Emirhan kötü futbolcu değil ama sahaya çıktığında 'Ben daha genç bir oyuncuyum, zamana ihtiyacım var' dercesine oynuyor. Orada Arda Güler çıkıp 40 yıllık Fenerbahçeli gibi oynuyor. İşte bu futbolcular özgüven kazandıkları zaman daha iyiler. Messi Barcelona'daki ilk senesinde sadece 2 maç oynadı. Her genç oyuncu her zaman oynayacak diye bir şey yok. Doğru zamanda oynatmak önemli. Serdar'ın ise biraz kafasını toparlaması lazım. Bu yaşlarda fazla haşır neşir olmaması lazım. Kendisi için daha iyi olacaktır." 

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ