Sergen Yalçın'ın ayrılığının ardından Beşiktaş sportif direktörlük koltuğuna Önder Özen'i getiriyor.
Sergen Yalçın'ın ayrılığının ardından Beşiktaş'ta sportif yapılanma tartışmaları hız kazandı. 2013'te kulübün sportif direktörü olan Önder Özen'e yeniden temas kurulduğu ortaya çıktı. Siyah Beyazlılarla anlaşan Özen'in bugün Başkan Serdal Adalı ile görüşerek resmi anlaşmayı imzalanması bekleniyor.
YALÇIN SONRASI İLK DEĞİŞİM
Pazartesi günü Sergen Yalçın ile yolların resmen ayrıldığının açıklanmasının ardından Beşiktaş'ta hem teknik direktör hem de sportif direktör arayışı eş zamanlı olarak başladı. Siyah-beyazlı yönetim, teknik kadro boşluğunu doldurmadan önce kulübün futbol altyapısını yönetecek deneyimli bir isim arayışına girdi.
ÖZEN'DEN İTİRAF: TELEFON GELDİ AMA HENÜZ BİR ŞEY YOK
Sosyal medyada gündem olan Önder Özen iddiaları karşısında sessiz kalmayan deneyimli isim, Vole YouTube kanalında açıklama yaptı. Özen, pazartesi akşamı saatlerinde önce bir mesaj, ardından kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini ve ilerleyen zamanda oturup konuşmak üzerine mutabık kalındığını aktardı. Ancak o saatten sonra herhangi bir gelişme yaşanmadığını da açıkça vurguladı.
Özen konuşmasında şunları söyledi:
Dün gündüz itibariyle çok yoğunluklu haberler yapılırken hiçbir şey yoktu. Bekleyeceğiz, göreceğiz. Konuşulur, bir karar çıkar. Aslolan kulüpler, kişiler değil.
BEŞİKTAŞ VURGUSU: DUYGULARIM YÜKSEK
Özen'in açıklamasının en dikkat çekici bölümü Beşiktaş'a olan bağlılığını dile getirdiği kısım oldu. "Özellikle Beşiktaş söz konusu olduğunda benim duygularım, saygım, minnettarlığım yüksektir" diyen Özen, bu sözleriyle teklif gelmesi halinde kapıyı kapatmayacağının sinyalini verdi.
İMZALAR BUGÜN ATILACAK
Önder Özen ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın bugün bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmenin gündeminde kadro planlaması ve yeni teknik direktörün belirlenmesi sürecini yönetecek sportif direktörlük görevinin çerçevesi yer alacak. Görüşmenin ardından ise imzaların atılması bekleniyor.
SLAVEN BILIC'İ GETİRDİ
Önder Özen, Beşiktaş ile köklü bir geçmişe sahip. 2013 yılında kulübe sportif direktör olarak getirilen Özen, görev yaptığı tek sezonda transfer operasyonlarını yönetmiş ve kulübün unutulmaz dönemlerinden birinin mimarı olan Slaven Bilic'in teknik direktörlüğe getirilmesinde belirleyici rol oynamıştı. Bilic dönemi Beşiktaş taraftarının hafızasında hala canlılığını koruyor.
2. BEŞİKTAŞ DÖNEMİ
Özen, 2003 yılında Fenerbahçe altyapısında başladığı antrenörlük kariyerini 2005-2009 yılları arasında aynı kulübün birinci takımında yardımcı antrenör olarak sürdürdü. Ardından Hacettepe ve Bugsaşspor'da teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Beşiktaş'taki sportif direktörlük görevinin ardından Kasımpaşa ve Göztepe'de de kısa süreli teknik direktörlük yaptı. Son yıllarda Vole YouTube kanalındaki yorumculuk kariyeriyle kamuoyunun gündemini meşgul eden Özen, 2. Beşiktaş dönemine başlıyor.
Haber kaynağı: Halk Tv
YORUMLAR (32)
Önder Özeni severiz bir sorun yok da ne katabilir bu kulübe onu merak ediyorum sonuçta yorumculuktan gelme
Beşiktaş sahipsizdir, artık büyük kulüp falan da değiliz, bir yetkin başkan bile bulamıyoruz. camiada kalbur üstü kimse yok. Şu yaşadıklarımız antalyasporun, kayserisporun yaşadıklarının aynısı. Beşiktaş bitmiştir.
Çoluk çocuk fenerli gs li doldu site,adam bugsaşspora gitmiş Beşiktaş’tan sonra müthiş futbol bilgisi oraya götürmüş önderi,ama iyi çocuk olsun gelsin,Salih te iyi çocuk 10 sene daha kalsın,sorun çıkarmıyorlar nasılsa,mal herifler
Renktaşlar ; Kendimizi dev aynasında görmekten vaz geçelim artık. Kulüp büyük bir çıkmazın içerisinde, para yok , vizyon yok sadece popülist yaklaşımlar var şuanda , panik var. Bu noktada 124 alacak parası olmayan adamın mercedes siparişi vermesi gibi bir durumun içerisindeyiz. Biz renklere armaya aşığız; buna göre bunun bilincinde hep destek tam destek olmamız gerekiyor. Her şeyi herkesi elestirerek ne faydamız olur nede bu bize yakışır. Pazara kadar değil mezara kadar BEŞİKTAŞ. Saygılar.
Hadi hayırlısı sonu şampiyonluk olsun inşallah, tek handikap bu sezon en az 17 puanımız gaspeden hakemler, mhk istifa etmedikçe kimi alırsan al farketmez bu mhk kaldığı sürece g5 şampiyon olacaktır, benden söylemesi daha doğrusu yaşadıklarımız, istatistikler bunu gösteriyor, tabiiki her maç değil ama gs a puanlar lazım olduğunda mutlaka hakemler devreye giriyor, mhk kalırsa önümüzdeki sezonu iyi seyredin
Önder özenin Beşiktaş’a transferleri;sezer Öztürk,eneramo,gs li dany,Ömer şişmanoğlu,Serdar kurtuluş cahil kim belli oldu,10 senedir adam boşta,en son biz yolladık şimdi tekrar geri alıyoruz akıl bu kadar
Başkan önce Sergen’i getirerek teknik yorumculuğu denedi baktı olmadı şimdi Önder Özen ile sportif yorumculuğu deneyecek..
Başkan çırpınıyor ama nafile . Önder özen şu bu kimi getirirsen getir hakemler sahada seni dpğrmaya devam ettiği sürece başarılı olamazsın . kendi içimizdeki kavgalardan dolayı mkh ve federasyona karşı gerekli refleksi gösteremiyoruz . kimi getirirsen getir başkan sende kasıma kadar zor dayanırsın . 1. problem hakemler . Konya maçında ceza sahasının dışında verilen penaltıyla elendin . Aynı hakem hiç ceza almadan lig maçında maç yönetti . sense kupadan elendin ve hocanı gönderdin . önce orayı çöz sonra futbolcu , hoca vs. hangisi problemliyse onuda çöz . ama sen ilk problemi atlayıp hiç ilgilenmiyorsun direkt ikinci probleme nester vuruyorsun . adam kanser olmuş sen yüzündeki sivilceleri iyileştirmek için krem arıyorsun başkan . kusura bakma kasımda görüşürüz arkadaşlar .
Adalı Başkana söyledik! Bu Önder Fenerbahçeli dedik! Lakin anlamıyor ise kendi bilir. Zira bile bile belaya gidene de merhamet edilmez.
@Köyün delisi hemde Serkan Reçber den daha fazla Fenerbahçe li
Troller ve Sergenzedelerin ağlama duvarı olmuş bura. Korkmayın la! Akıl fikir geldi kulübe! İzleyin siz de nasiplenirsiniz biraz.
bize dany transferini anlatsin. o dany gs maci penalti yaptirdi, belki sampiyon olabilirdik o maci alsak. youtuber'dan sportif direktor olmaz. tv'de devam etsin. sezon basi, ortasi ve sonu oyuncular ve takimlar ile ilgili aciklamalarina bakin, hepsi nabza gore serbet. beyaz dedigine siyah demistir
@Black Eagle bin defa anlattı adam ben de aşağıya yazdım daha yeni... Adam Lescott ile anlaşmıştı o dönem Fikret Orman maliyeti fazla dedi Biliç yavaş dedi gittiler Dany i aldılar, Enaramo ve Sezer Öztürk ü ise Fikret Orman aldı Google a yazıp bakabilirsiniz... Adamın tek kötü boş transferi Pedro Franco idi geri kalan herkesin yabancı sınırı vs bir mantığı vardı...
Özen 'in getirdiği Biliç 'e kıt zekâlılar "ne başarısı var k" der çünkü onlar için tek başarı kriteri kupa sayısı. Zaten zekânın kıtlığı da buradan geliyor.
@|||TUNÇ||| eğer başarının kriteri kupa ve şampiyonluk değilse Sergen'i niye gönderdik o zaman? Sergen en zor dönemde bize hem şampiyonlu yaşattı hem de Türkiye kupasını kazandırdı. Bilic iki sene boyunca ne yaptı? Hem West ham United için bizi satmadı mı??
Slaven Bilic'in seveni çok saygı duyarım. Ben sevmem, bir şey de yapamamıştır, kazanamamıştır zaten. Fernandes ve Toraman'ın gitmesine de sebep olmuştuır. Tek iyi yanı Atiba'yı çok istemiş ve aldırmıştır. Yani Atiba'yı aldıran Bilic, Önder Özen değil! Eneramo, Franco, Dany, Sezer, Tolga Önder Özen'in Beşiktaş'a hediyeleridir.. İnşallah böyle bir hata yapmazlar ama söz konusu Adalı olunca bilemiyorsun..
@Başkan Lafım, kısmen haklısın, bu ülkenin dinamikleri gerçekten çok farklı, inanılmaz marka isimler geldi, senin de belirtiğin gibi, Del Bosgue, Mancını, Rıjkaard, Jorge Jesus, Mourınho, Schuster vs vs , hiç biri başarı sağlayamadı. Şu an iddia ediyorum, Kloopu getirsek, şu kaos ortamında, rezil ederiz adamı, 3 ay da kaçar. Yerli bir hoca olacak ama gerçekten vizyonu, çalışma azmi, vs olacak ya da biliç gibi bu ülkeye uyum sağlayacak biri gelmeli.
Bence teknik kadro yabancı olacaksa ozaman cv sinde yanlizca kendi ülkesinde değil gidip çalıştığı diğer ülkelerde başarı elde etmiş olmalı belki ilk sene şampiyon olamaz ama o futbolu taraftara izletmeli yok alman yok Portekizli yok İspanyol italyan bu bişey ifade etmiyor kendi ligi disindada basariliysa işte ozaman fayda sağlar oyun görüşünü ortaya koyar
BENCE TEKNİK DİREKTÖRE SPORTİF DİREKTÖR YANİ ÖNDER ÖZEN KARAR VERMELİ.
Beşiktaş 16 şampiyonluğun 12 tanesini "yabancı hocalarla" kazanmıştır. 4 tanesini "yerli hocalar" kazanmıştır. Biri bir yalan söylemiş "yabancıyla olmuyor" diye. Herkes de inanmış. Rakamlara bakınca esas "yerli hocalarla olmuyor" denebilir.
Forvete zirkzee yada arokadare Orta sahaya kovacic yada ceballos Kanatlar tella veya adli
@Canizares zirkzenin mustafa hekimnden ne farki var, altyapiyami forvet aliyon
Pedro franko gibi çöpleri doldurur. Yeni çöpler yolda
@Çöpcü seni de alsin üzülürsün sonra bosbeles troll
Başkan en az 5 kaliteli transfer yapılacağını, Sergen ile Serkan'ın bu doğrultuda sürekli çalıştığını söylüyordu, Sergen de, yazın yapılacak transferlerle sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olmayı hedeflediklerini belirtiyordu; rezil maç yöneten hakem yüzünden kupada Konyaspor'a kaybedince, taraftar hakeme tepki göstereceğine, kendisini en son şampiyon yapan ve hakem yönetimlerine de "tiyatro" diyen Sergen'e "istifa" dedi, su şişesi attı ! Bakalım Önder Özen bu sezon için ne söyleyecek, ne vaat edecek ?
Son yıllardaki en iyi haber. Akıl, bilim, matematik, istatistik, saygı, iletişim tekrar Beşiktaş'a geliyor demektir bu. Bundan sonra yapılacak olan Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu'nun kendilerine sunulan planı kabul ettikten ve ara hedefler konusunda teyitleştikten sonra; Önder Özen'e destek olarak işine karışmamaktır. Bilgi almak isteyen gazetecileri, muhabirleri, futbolla ilgili her şeyi Özen'e yönlendirmeleri. Ümraniye'nin ve Futbolun patronunun Özen olduğunu, önce kendileri buna saygı duyarak göstermeli. Hayırlı olsun tekrar.
Hazır bir kadromuz olur örneğin Fenerbahçe Galatasaray gibi tamam yabancı hoca olabilir gelecek sistemini kuracak ama bizim şuan Orkun Emirhan Agbodou haricinde herkes gidebilir yarışmacı oyuncumuz yok yeni gelen hoca için oyuncuları ligi tanımak çok uzun bir süreç öyle bir sabrımız olmadığını zaman malasef gösterdi bize İsmail Kartal 99 puan aldığı sene gelir gelmez çok iyi bir yapılanmayla bu sonuca ulaştı böyle bir yapılanmaya ihtiyacımız var bunu da hali hazırda oyuncuları bilen ligi bilen biri yapabilir
Adama bi mesaj çekmişler. Bi daha aramamışlar. Kulüp nasıl amatörce yönetiliyor görün.
Hadi hayırlısı sonu şampiyonluk olur inşallah, ben her zaman söyledim yine söylüyorum, bu mhk değişmediği sürece kimi getirir isen getir, hangi ünlü hocayı getirir isen getir, kimi alırsan al şampiyon olamayız, ben zalim taraftarlar gibi düşünmüyorum sergeni başarılı buluyorum, zira hakemlerin verdiği vermediği kararlar yüzünden en az 17 puanımız gaspedildi bu puanları ekleyin rakiplerin hakemlerle kazandıklarını çıkarın açık ara şampiyon biz oluyoruz. Bilmemki zalim taraftara anlatabiliyor muyum, yoksa beyinlerinin sergen kısmı stop mu etti çalışmıyor mu,?
İlk birkaç gün gençlerin zehirlenmemesi için bazı algı oyunlarını bozmak her hocamız yönetimimiz gibi iki günde yenilmemesi adına bilgi vermek lazım belli ki... Öncelikle Önder Özen fenerbahçeli değil beşiktaşlı da değil bu iki takımda görev yapmış birisi sadece, kendisi Eskişehirspor taraftarı ki bilenler bilir Eskişehir ve Bursa dört büyüklerden sonra en fazla taraftarı olan iki takımdır absürt bir durum yok yani... Diğeri transferler konusu, Dany Biliç transferi ki Lescott yerine istemişti hoca, Enaramo ve Sezer Öztürk ise Fikret Orman transferi idi daha sonrasındaki Aras ve Vagner transferleri ile Fikret Orman ın yaptığının kanıtı bence tam aynı tipler çünkü.. Önder Özen in aldıklarından kötü çıkan sadece Pedro Franco oldu, o dönemde Atiba Sosa Demba Ba gibi nokta isimleri ve genç potansiyelleri bulmakta iyi iş çıkarmıştı... Bir de yaşı yetmeyen arkadaşlar için diyeyim yabancı sınırı o dönem 6+4 ve 5+3 idi iki yıl, önder hoca da planlı bir insan olarak eski kadrodan gelen Oğuzhan Olcay ı Gökhan Töre Cenk Tosun Kerim Frei Serdar Kurtuluş Günay Güvenç Tolga Zengin gibi isimlerle güçlendirerek o dönemin en potansiyelli yerlilerini toplamıştı ama pat diye yine galatasaray lobisi ile yabancı sınırı 14e çıkarıldı ve tüm planları boşa düştü, işin özü önder hoca güzel planlama yapar ama bugün 10+4 denir yarın renklilerin işine gelmez 15+5 yapılır plan boşa düşer orası yönetimin ve camianın lobi gücüne bakıyor...
Aykut rıdvan da gelsin başkan onlarıda getir,Önder Özen Beşiktaş’a ilk geldiğinde ne verdiki?n dour a mükemmel oyuncu dedi geçen ay alınan oyunculara hepsi çok iyi transfer dedi,2 ay olmadı hepsine klüp aranıyor şimdi,şakamısın başkan?
@Trtr saka sensi de anlayamadin daha dislike rekortmeni
N'dour Fiorentina'ya kiralık gitti. Sezon sonu bonservisini ödeyip aldı Fiorentina. Sera A'da ilk 11 oynuyor. Son maçta yine gol attı. Neden yalanla insanları yönlendirmeye çalışıyorsun? Ayıp değil mi?
Şifo Mehmet Recep Çetin Gökhan keskin Ali gültiken rıza çalımbay bir sürü adamın içinden daha önce denenmiş fenerli Önder i takımın başına getiren başkan da utansın,Müsade eden eski beşiktaşlı topçularda utansın
@Trtr bence trollsün bir de yazabilen armut futbol ve besiktas konusunda sorunlarin var
@Trtr basarisizken mi birakti transferde yönetimle anlasamadi gitti hoca eskisehirsporludur fenerde calisti bizde de calisti cinconda da calisabilecek kapasitesi ve bilgisi var , senin gibiu cahil algisi yapmiyor hadi git öglen uykuna yat
Yani kulp takacak yer Fenerli'yi mi buldun? Hangi dünyada yaşıyorsun sen? Bu düzeyde takım mı kalır. Çocuk musun? Adam ne diyor? "Beşiktaş söz konusu olduğunda benim duygularım, saygım, minnettarlığım yüksektir". Daha ne desin? Ama senin saygında ciddi sorun var. Üstelik Beşiktaşlısın.
@Trtr sencilik bencilik şuculuk buculuk kısaca adamcılık olmaz kurumlarda kuruluşlarda liyakat olur. Önder özende liyakatli ve beşiktaşa da fazlasıyla saygılıdır, kusur etmemiştir.
Salih uçan ı ( Tarihi eser futbolcu) kadroda tutarım dedi geçen hafta katıldığı youtube kanalında.
@1903 Love 1903 yalan söyleme hocaya bırakırım dedi. Ne arsız utanmaz yüzü kızarmaz insanlarsınız.
Yerli hoca Nuri Şahin imkansız ama keşke Arda Turan oda olmuyorsa hemen İlhan Palut zaman kaybedecek durumumuz yok Mourinho Del Bosque kimler kimler geldi olmuyor ortada gerçek var tesislerden çıkmayacak çalışkan başarıya aç kendini kanıtlama isteği olan bir hocaya ihtiyacımız var başkan sakın populist hareketler yapma bitirdin bizi
Bir noktaya dikkat edelim. Önder Özen kağıt üzerinde çok iyi. Yani yorumlarken. Peki icraatta , kulübün gerçekleriyle ne yapabilir ?