Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalında Beşiktaş'ın Hatay deplasmanında 1-0 kaybettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

"Necip Uysal A Milli takım'da olmalı"

Beşiktaş'ta Necip Uysal konusunun tartışmaya kapatılması gerektiğini belirten Demirkol, "Necip çok kullanışlı bir oyuncu. Necip var ve olacak. Çok büyük bir yetenek değil ama çok büyük bir oyuncu. A Milli Takım'da da olmalı. Stoper oynuyor, orta saha oynuyor" dedi.

"Pjanic paradoksu"

Demirkol, Pjanic'in geldikten sonra orta sahada büyük bir alanı kapladığını söyledi. Boşnak oyuncu olmadığı zaman Beşiktaş'ın onu ikame edemediğini belirten yorumcu şöyle konuştu: "Bu Pjanic paradoksu. Geçen hafta Galatasaray onu çok iyi baskıladı. Ama çıkıyor adam. Tek pasla çıkıyor. Topu sakine atıyor. Bunun yanına Josef de Souza'yı koy. Şimdi Vida'ya 'Topu Alex Teixteira'ya atıyorsun ama bu Pjanic gibi olmaz demek gerek. Golde Vida'nın kaybı hata olarak görülebilir ama topu geçirirse büyük ödül var. Pjanic ve Souza olmayınca ikame etmek zor. Rakipte buraları kaşıdı."

"Tamemen saçmalık"

Mehmet Topal'ın VAR kararıyla iptal edilen golünden sonra sahadaki psikolojinin değiştiğini vurgulayan Demirkol çok tartışılan pozisyon için şunları söyledi: "Bu gol yardımcı hakemin ofsayt vereceği bir karar değil. Bunu hakem verir. Yardımcı zaten Montero'nun ofsaytta olduğunu biliyor, bayrağı kaldırmıyor. Yardımcı kararını vermiş bir kere. VAR "Hoca sen görmemiş olabilirsin Montero ayağını oynatıyor sen görmemiş olabilirsin" demiş olabilir. Cüneyt Çakır, gidip bakıyor. Cüneyt Hoca'nın vereceği karar Montero'nun ayağını oynatıp oynatmamasının kaleciyi etkileyip etkilemediği. O zaman niye yardımcıyı çağırıyor. Bunun kararını sen ver. Niye bu kadar uzun süre bakıyorsun? Bu kadar ortada olan bir karara VAR neden müdahil oluyor? Tamamen saçmalık. Bu yüzyılın en iyi hakemlerinden biri bunu yapıyorsa bunun anlatılması gerek. Bu gibi bir durumda kamuoyunu aydınlatmak gerekir. Aydınlatmazsan saçma sapan teoriler ortaya çıkar. Daha birinci haftasından MHK patlar."

Kaynak: Ajansspor