Dünyanın başına bela olan covid19 virüsünün yarattığı küresel can kaybı yürekleri dağlıyor. Hayatını kaybedenlere rahmet tedavi altında olanlara acil şifalar diliyorum. Bundan böyle de belirtilen kurallara uyum sağlayarak istenenleri eksiksiz yerine getirmekle hem kendimizi hem de çevremizi bu illetin bulaşı riskinden korumuş oluruz.

Bu salgının beraberinde yaşanan küresel ekonomik kriz de kolay altından kalkılacak durumun ötesinde gözüküyor.

Günümüzde bunlar yaşanırken tabiî ki spor da nasibini aldı ve önemli gelir kaybına uğradı ve devam edeceği aşikar. Böyle bir ortamda BJK Futbol A.Ş .nin forma göğüs reklam sponsorluğundan ayrılan Vodafone  yerini doğruyu söylemek gerekirse ev sahibine bıraktı. Stat isim sponsorluğu devam eden

Vodafone ile ilgili  olumsuz görüşler yerine bu güne kadar olan bu bölümle ilgili katkılarına teşekkür etmek gelecek adına önemlidir. BJK camiası ahde vefa gösteren bir toplumdur ve maalesef yeni jenerasyonda bu husus dikkate alınmamaktadır.  Koç gurubunun zor günlerimizde verdiği bu karar çok önemlidir ve kutsallığı düşünülmelidir.  Koç gurubu onursal başkanı sayın Rahmi Koç sevdiği kulübü için 2012 seçimlerinden önce şahsımın ,Erol Kaynar ve Fikret Orman’ın gayretleriyle BJK sevenlerinden olan ülkenin büyük iş adamlarını bir araya getirme projemize büyük katkı vermiş , Nakkaştepe ‘de ki holding merkezinde toplanılması kararlaştırılmış başta Tuncay Özilhan olmak üzere ülkemizin en büyük kurumlarının sahibi 20 iş insanı bir araya gelmek üzere bir Cuma günü randevuleşilmişti. Mensubu olmama rağmen Rahmi beyin isteği üzerine toplantı medyaya duyurulmamıştı. Ancak bazı görüşmeleri maalesef yanında yapmak zorunda olduğum bir gösteriş meraklısı  da ısrarla toplantıya katılmak istemiş ve bizler uygun görmemiştik. Zira kendinden başka kimseyi düşünmeyen şöhret meraklısı bir zavallıydı. Bizden hınç alma adına Beşiktaş’ın geleceğinle oynamış ve para vererek program yaptıkları bir radyo kanalına bu toplantıyı fısıldamış onlarda büyük bir iştahla haberleştirmişlerdi. Durumu öğrenen Rahmi beyde özel kalemi Tülin hanımla bana haber göndererek kendisinin toplantıya katılamayacağını ancak buluşmanın kendi mekanlarında aynen yapılabileceğini bildirtmişti. Bu olay gerçekleşebilseydi herkesin her fırsatta dile getirdiği Beşiktaş zenginlerinin en üst sıralarında ki patronları bir araya gelecek ,o tarihte yüzbinler TL olarak gözüken borçların beli kırılacaktı. Bu Beşiktaş’lı gözüküp kulübe en büyük ihaneti yapan şahsı günü geldiğinde açıklayacağımı da belirtmek isterim.

Beko’nun dönüşünün kulübümüze ve Koç topluluğuna hayırlı olmasını diliyorum.

Bu konu ve kulübün özellikle Futbol A.Ş.’yi ilgilendiren  gelişmelerini takip ederken dikkatimi çeken ve hukuki sakıncaları olan çalışmalarla ilgili endişelerimi hatırlatmak isterim.       

Haftalardır takip ediyorum Beşiktaş Derneği ve Futbol A.Ş Başkanları kendilerine ait sorumlulukların dışına çıkarak yetki tecavüzü yapıyorlar. Özellikle transfer  ve kümülatif bilançoların  % 85 ini kapsayan  Futbol A.Ş nin  mali durumu ve geleceği ile ilgili gerçek sorumlu A.Ş nin başkanı Erdal Torunoğulları’nın hiç sesi çıkmazken Futbol A.Ş. de hiçbir sorumluluğu olmayan dolayısıyla da yetki kullanma dolayısıyla temsil imza hakkı olmayan BJK Dernek Başkanı her fırsatta açıklamalar yapıyor.

Tabii bu duruma ilk önce itiraz etmesi gereken makam Futbol A.Ş. başkanı olması gerekirken kendisi

durumu herhalde kabullenmiş  olacak ki sadece paraf  misali alınan kararları imzalıyor.
Son açıklamalarında dernek Başkanı Çebi 2023 de Kulübün borcu 4.1 milyon Tl olabilir diyor.

Evet sorulacak soru, hal böyle ise BJK camiası bunun sorumlusu olarak kimi muhatap alacak. Geçmiş borç oluşurken 2. ve icra kurulu başkanı olan Çebi, A.Ş. bağımsız ve denetimden sorumlu üye Cenk Sümer ve o dönemin CFO’su şimdilerin piyasa ederinin çok üstünde  maaşlı Seçil Aygül taltifen görevdeler  bu nasıl oluyor.  Gelecek yazıda konumuz bu olsun olaylar ve rakamlarla enine boyuna değerlendirelim.

Bu konuda düşüncesi olanlar yorum bölümünde katkı sağlarlarsa işin çapını büyütebiliriz. Tabi ki satılmış  klavye trolleri fuzuli işgale kalkışmazlarsa…