Geçtiğimiz günlerde Adidas firmasının yeni sezon formalarını yanlış fiyatla, kulübün haberi olmadan yayınlayıp satışa sunması camiada tepkiyle karşılandı.


Sosyal medyada, Beşiktaş kulübünün Ziraat Bankası ile yapılanmanın sonuçlanmasını beklemek istediği ve satışları bu yüzden ertelediği ancak ertelemeyi Adidas firmasına bildirmediği yönünde paylaşımlar oldu.

Konuyla ilgili olarak Beşiktaş kulübü yetkililerinin görüşlerine başvurduk.

ADIDAS'IN HATASINA ANINDA MÜDAHALE


Yöneticiler yaptığı açıklamada, “Bizde o gün formaları internette görünce şok olduk. Adidas firmasının websitesi organizasyonları Almanya’dan yönetiliyor, oradaki çalışanlar nedendir bilinmez böyle bir hataya sebep oldu.
Taraftarlarımız şunu bilmeli, bizler formaları daha yeni teslim alıyoruz, bugün ve yarın depolarımıza giriyor. Stoklarımıza girmeyen bir malı nasıl satışa çıkarabiliriz? Almanya’da Adidas’ın websayfasında satışa çıktığı anda müdahale ettik. Ancak teknik olarak websitesinden kaldırılması 1-2 saat sürdü, bu sürede yapılan satışlarda Adidas firması forma alan taraftarlara ücret iadesi yaptı. Bu hatadan dolayı karaborsaya düştü zarar edildi söylemleri var, buna kesinlikle katılmıyoruz.

FORMALAR 17-18 TEMMUZ'DA SATIŞTA


Biz bu formaları hazırlamaya 6 ay önce başlıyoruz, yani uzun bir süreç, karaborsacıların yöntemlerini de gayet iyi biliyoruz, onlar en çok satan formayı kovalar. Bugün “hadi forma üretiyoruz” deseler minimum 2 ay sürer, biz zaten 17-18 Temmuz gibi satışa çıkmayı planlıyoruz. Bazı basın organlarında, formaların afişe olmasından dolayı tasarımların değiştirilip yeniden yapılacağı yazılmış. Böyle bir şey olabilir mi, bugün başlasak 5-6 ay sonra ancak hazır olur. Böyle bir olay dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamış malesef bizim başımıza geldi, karşımızdaki firma dünya devi, nasıl böyle bir hata yaptı inanılır gibi değil” açıklamasında bulundular.

duhuliye.com / ÖZEL HABER