Bir takımın başarılı olması isteniyorsa, çok zor değil atanın  ve tutanında bonkör davranacaksın. 

Çünkü, bu iki mevkiden birine iyi takviye yapmadığın zaman sıkıntı doğuyor, başarılı olan takımlara baktığında bunu görüyoruz. 

Futbol takımı için bu iki pozisyon haricinde, 8-10 numara karışımı bir orta saha, stoper de kalite isimlerle takviye yapılırsa ciddi ses getiren bir kadro olur. 

Mevcut takıma baktığımızda ise saydığım pozisyonlardaki oyuncuların yetersiz olduğunu görebiliriz.  Şu an alt yapımızda bu pozisyonlarda iyi oyuncu bulamayız ama diğer pozisyonlarda bu açığı kapatacak oyuncular bulunur.

Kadro yapılanmasında tecrübeli oyuncuya da ihtiyacımız var. Bu tecrübeli isim kesinlikle Lens gibi olmamalı. Bir örnek vermek gerekirse zamanında Seba’nın askerlik arkadaşı diye adlandırılan Walsh-Munch -   Kuntz gibi isimlerin yanında gençler oynuyordu. 

Bu süreç içinde hem onlardan tecrübe kazanıyorlardı,   başarı da peşinden geliyordu. Seba dönemi başarılı olan kadro incelendi mi, ne demek istediğim daha iyi anlaşılır yani uzun lafın kısası bu kadro mühendisliği çok önemli.

Erdal Torunoğlu, Mario  Gomez’i getirdiğinde bazı tepkiler almıştı, sonra o tepkiler alkışla yer değiştirdi. Nedeni bitmiş oyuncu deniyordu, sonra da o bitmiş denen gitmesin diye çok uğraşıldı, kaliteli genç bulamayacağımıza göre kaliteli yaşı ilerlemiş,yukarda  vermiş olduğum örnekler gibileri alınabilir.

Transfer sezonunu çok iyi değerlendirmeliyiz, koronadan dolayı insanlar maddi, manevi çöktü. Kombine fiyatları makul olup, taraftarı tribüne çekecek isimlerde alınmazsa tribünleri doldurmakta zorlanırız.

Stad ile ilgili de bir takım düzenlemeler yapılmalı, stattan sorumlu yönetici Bilgihan Cenk Sürmen’in önerilerini Ahmet Nur Çebi onaylarsa stadımız rakip takımlar ve taraftarları için cennet olmaktan çıkar.

Masis Kuyumcu