Metin Tekin'in açıklamaları şöyle:

"Sevgili Gökhan Keskin'i anayım izninizle, eski takım arkadaşım. Ben onun futbolcu görüşüne çok inanırım. Futbolcu saptamada çok inananlardanımdır. Batshuayi ile ilgili geçtiğimiz gün 'Beğenmiyorlar. Tamam, çok kaçırıyor ama bence çok iyi santrfor dedi. Belki seneye bunu iki katını atacak' dedi. Bu potansiyel var. Şimdi atamadı belki. Beşiktaş bu sorunun cevabını bence düşünmeli. Santrfor da çok kolay bulunan bir mevki değil Çok alternatif yok. Atletik özellikler tamam. Pozisyona girecek penceresinden bakarsanız kalabilir. İsmail'in de bu görüşü çok önemli. Ben Batshuayi'nin bunu değiştirebileceğini düşünüyorum."

"ÇOK KAÇIRIR, ÇOK ATAR AMA BU TAKIMA KATKI YAPAR"

Önder Özen'in açıklamaları şöyle: "Bu oyun Batshuayi'yi çok sever, bu oyunda Batshuayi'yi çok seversiniz. Bakın Dortmund'da kiralandığı sezon, Thomas Tuchel de antrenörü. Thomas Tuchel'in Chelsea'sini biz nasıl tarif ediyoruz? Üç cümle kurarsak bir tanesi öndeki baskıdır.. Biri öndeki baskıdır yani. Böyle kurarız. Ya Real Madrid'i çıkartmadılar ya. Bir de bölüm bölüm. Zaman zaman. Iki sezon üst üsteden bahsediyorum. Sonucu alamadılar. Ama siz hatırlıyor musunuz? Dortmund'da Tuchel'in çalıştığı sene Batshuayi oradaydı, ben de tesadüf Alman Ligi'ni yorumluyordum. Bir pres canavarı olması sebebiyle kiralık olarak oraya tercih edildi. Şimdi bu oyun bir pres oyunu. Daha iyisini yapan çıkar mı bizim ligimizden? Santrfor olarak çıkmaz. Atletik olarak fizik kalite olarak çıkmaz ki Batshuayi şu anda tam zirvesinde değil yani. Yüzde yüzünde değil. Kafa gitti geldi, uğultu oldu. Eleştiriler, takımın içinden bile eleştiri aldı. Yani o şu anda tam değil. Ama bu oyuna çok uygun.

Şimdi bu parçayı çıkartıp daha net bir santrforu bu oyuna dahil ederseniz, belki geldi mi topu içeri atan bir tane santrfor getirirsiniz ama o top oraya nasıl gelecek diye de kara kara düşünebilirsiniz. Sezon başında söylediğim şey bir bir kere daha söylüyorum. Batshuayi çok kaçırır. Bundan sonra da kaçırmaya devam edecek. Bazen atacak. Çok kaçacak. Ama Türkiye Ligi'nde en çok pozisyona giren santrfor sıralamasında birinci çıkacak. Bunu geldiği gün. söylemiştim. Gökhan Hoca'ya ben de katılıyorum. Metin Hoca'nın tespiti de doğru, Gökhan hoca hakikaten futbolcuları iyi bilen, benim de çok saygı duyduğumun fikrine değer verdiğim bir arkadaşımız. O o kadar diyorsa Ben virgül diyorum. Evet çok atar. Ama çok da kaçırır. Daha çok atar. Daha çok kaçırır. Ama bu takıma katkı yapar."