Hollanda'nın Venlo kulübünden Peniel Mlapa için Beşiktaş'ın ilgisi olduğu resmen açıklandı.


Hollanda basınında bir süredir Beşiktaş'ın ilgilendiği ve hatta teknik direktör Abdullah Avcı'nın beğendiği bir isim olarak yazılan Peniel Mlapa'nın bonservis bedelini Venlo kulübü belirledi. Venlo'nun, Dynamo Dresden'den kiraladıktan sonra satın alma opsiyonunu kullanarak bonservisini aldığı Mlapa için Beşiktaş'ın ilgisi kulüp tarafından onaylandı.
Venlo yöneticisi Marco Bogers, Beşiktaş'ın ilgisinin olduğunu doğrularken henüz resmi teklif almadıklarını söyledi. Hollanda basınındaki haberlere göre Beşiktaş yönetimi Mlapa için 2.1 milyon euro değerinde bir bonservis düşünürken, Venlo kulübünden Bogers ise yaptığı açıklamada 2.5 milyon euro tutarında bir bonservis bedeli düşündüklerini açıkladı.


Peniel Mlapa kimdir?


20 Şubat 1991 Togo oğumlu olan santrfor Peniel Mlapa, milli takım formasını 9 kez terletti. 28 yaşındaki futbolcu 1,93'lik boyu ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda Almanya pasaportu bulunan Peniel Mlapa, futbol eğitimini 1860 Münih kulübünde aldı.


Hoffenheim, Mönchengladbach, Nürnberg ve Bochum ve Dynamo Dresden formaları giyen Togolu futbolcu, en iyi dönemini Hollanda takımı Venlo'da geçirdi. Başarılı oyuncu bu sezon 32 resmi maçta 15 gol ve 2 asist kaydederek yıldızlaştı.

Milliyet