Bonservis bedeli ödeyecek limite sahip olmadığı için bonservisi elinde olan Hulk ve Kasımpaşa ile 4 aylık sözleşmesi kalan Koita'ya yönelen yönetim, bu oyuncularla ilgili olarak da henüz istediği sonuca ulaşamadı.

Hulk'un istediği yıllık ücretin Beşiktaş'ın harcama limitini aşması üzerine Koita'ya yönelen Beşiktaş yönetimi, bu noktada da Kasımpaşa engeline takıldı.

Sezon başında; pandemi sürecinden etkilenen futbol ekonomisi dolayısıyla futbol kulüpleri arasında dayanışma olması gerektiğini savunan ve kalecisi Fatih'i Galatasaray'a, santrforu Thiam'ı Fenerbahçe'ye bedelsiz gönderen Kasımpaşa yönetimi, aynı kolaylığı Beşiktaş'a bir türlü göstermiyor.

Beşiktaş'a gitmek istediğini bildiren Koita'nın tavrını yanlış bulan Kasımpaşa yönetimi, oyuncuya transfer için izin vermediği gibi, kadro dışı bıraktı. Beşiktaş yönetimi ve Sergen Yalçın'ın Koita isteğine 3-3,5 milyon Euro gibi bir bonservis isteğiyle karşılık veren Kasımpaşa yönetiminin bu tavrı, Beşiktaş yönetimini bu transferden vazgeçirdi. Transfer dönemi bittikten sonra Koita'yı yeniden kadroya alması beklenen Kasımpaaşa yönetimi, sözleşmesi bitene kadar oyuncunun ayrılmasına izin vermeyecek.

Öte yandan Beşiktaş'ın yollarını ayırmak istediği Lens ile ilgili Beşiktaş yönetimiyle bir görüşme yapan Kasımpaşa yönetiminin, teknik direktör Fuat Çapa'nın olumsuz bakması nedeniyle bu transferden de vazgeçtiği öğrenildi. Lens'in takımdan ayrılması halinde limit konusunda rahatlayıp forvet transferinde elini güçlendirmeyi planlayan yönetimin, Hulk ve diğer forvet adaylarıyla ilgili sürdürdüğü çalışmalar da bu noktada tıkanmış oldu.

Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın Aboubakar ve Larin'in formlarından çok memnun olmasına rağmen, olası bir sakatlık halinde yarıştan kopmamak için tek isteği olan forvet transferi, kısa süre içinde takımdan ayrılan bir oyuncu olmazsa yaz transfer dönemine kalacak gibi gözüküyor.

Beşiktaş'ın kadro dışı bıraktığı ve yollarını ayırmak istediği oyuncuları Lens, Mirin ve Douglas'ın sözleşmeleri, Haziran 2022 tarihinde sona eriyor.

Duhuliye.com ÖZEL HABER