Süper Lig’de sezonu üçüncü sırada tamamlayan ve gelecek yıl şampiyonluğa ulaşabilecek güçte bir kadro kurmak isteyen Beşiktaş’ta golcü transferi için düğmeye basıldı.

Teknik Direktör Sergen Yalçın, Fransız ekibi Lille ile anlaşan Burak Yılmaz’ın sürpriz vedası nedeniyle kadronun mutlaka iki tecrübeli golcüyle takviye edilmesini isterken, siyah-beyazlı yönetimin forvet listesini büyük ölçüde oluşturduğu aktarıldı.

Kasımpaşa forması altında iyi bir sezon geçiren ve rakip ağları 12 kez havalandıran Fode Koita takibe alındı

Katar ekibi Al Rayyan’da top koşturan Yohan Boli’nin listede yer aldığı belirtildi.

Cisse boşa çıktı

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın eski öğrencisi olan Papiss Cisse’nin Alanyaspor’la sözleşmesi sona erdi.

Çin’den geldiği Akdeniz ekibinde 2 sezon başarıyla top koşturan Senegalli yıldız, Avrupa futbolunun en deneyimli golcüleri arasında yer alıyor. Cisse kariyeri boyunca Fransa’da Metz, Almanya’da Freiburg, İngiltere’de Newcastle United ve Çin’de SD Luneng formaları giydi.

Bonservis bedeli bulunmayan Papiss Cisse devre arası Fenerbahçe’nin gündemine gelirken, kulüplerin ekonomik koşullarda anlaşamaması nedeniyle transfer gerçekleşmemişti.

Aytemiz Alanyaspor’da sezonu 22 golle kapatan 35 yaşındaki Papiss Cisse’nin de adaylar arasında olduğu ancak Senegalli yıldız oyuncunun ilerleyen yaşı yüzünden alt sıralarda yer aldığı kaydedildi.

Siyah-beyazlı yönetimin üst düzey bir golcüyü mali koşulların oluşması halinde satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamayı planladığı, bir forvetin ise yedek olarak düşünüldüğü vurgulandı.

Teknik patron Sergen Yalçın’ın sezonu Belçika ekibi Zulte Waregem’de kiralık olarak geçiren ve 9 gol, 11 asistlik performans sergileyen Cyle Larin’i kampta gördükten sonra karar vereceği ifade edildi.

25 yaşındaki Kanadalı golcünün hazırlık sürecinde iyi bir görüntü vermesi halinde kadroda tutulacağı, aksi halde bir sezon daha kiralanmasının düşünüldüğü öğrenildi. Bu arada Sergen Yalçın’ın hücum hattının kaliteli isimlerden oluşması konusunda çok ısrarcı olduğu ve yöneticilerle sık sık görüş alış verişinde bulunduğu da bildirildi.

Milliyet