Sezon başı tahminlerinde ise özellikle Beşiktaş'ın zayıf olması bekleniyordu. Ancak 23 hafta sonunda geldiğimiz noktada işler tam tersine dönmüş durumda.

Sadece üç yabancı

Kadrosunda yalnızca üç tane ABD'li oyuncu olmasına rağmen genç ağırlıklı kadrolarla mücadelesini veren Beşiktaş Icrypex takımı sadece gönüllerde takdiri toplamıyor, bunun meyvelerini de topluyor.

"Beşiktaş, bir menajere verilmedi, işbirliği yaptı"

Playoff potasında

ING Basketbol Süper Ligi'nin 23. haftasında Beşiktaş Icrypex takımı 13 galibiyet ve 10 mağlubiyetle 6. sırada, yani playoff potasının içinde bulunuyor. Siyah-beyazlılar ayrıca ligde oynadıkları son 7 maçın 6'sını kazanmayı da başardı.

Beşiktaş'tan tarihi anlaşma! 42 Bitcoin'e sponsor

Şehmus ve Alperen farkı

Beşiktaş'ın genç kadrosunun belki de en özel iki oyuncusu olan Şehmus Hazer ve Alperen Şengün, ligin de aynı zamanda en önemli oyuncularından olmayı başardı. Şehmus'un istikrarlı performansı ve çabası takdir görürken, Alperen Şengün ise henüz 18 yaşında olmasına rağmen tüm ligdeki ABD'li tecrübeli uzunlara karşı birbir zaferle sahadan ayrılıyor. Alperen Şengün öte yandan NBA scout'ları tarafından dikkatle de takip ediliyor ve 1-2 sene içerisinde NBA'de draft edilmesi bekleniyor.

Galatasaray'da çöküş

Geçtiğimiz normal sezonun pandemi sebebiyle iptal edilene kadar olan bölümünde Fenerbahçe Beko'nun önünde üçüncü sırada yer alan Galatasaray'ın bu sezonki tam anlamıyla çöküşü ise, sarı-kırmızılı taraftarlarda büyük hayal kırıklığı yaşattı.

14 kişilik kadrosunda 6 yabancı bulunan ve Beşiktaş'ın yaptığı gibi bir gençlik projesiyle yola çıkmayı tercih etmeyen Galatasaray'ın ligdeki durumu ise hiç iç açıcı görünmüyor. Sarı-kırmızılı takım, 23 hafta sonunda ING Basketbol Süper Ligi'nde 7 galibiyet ve 16 mağlubiyet ile 14. sırada, küme düşme hattına yakın bulunuyor.

Galatasaray öte yandan ligde oynadığı son 9 maçın 7'sini kaybetti, 2'sini kazandı.

Başkan Çebi öneri sunmuştu

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Icrypex'in Galatasaray'ı 82-64 farklı mağlup ettiği maçın ardından dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Başkan Çebi, “Futbolda olduğu gibi basketbolda da rekabet bizim için çok önemli. Takımlar bütçelerine göre hareket etmekte zorlanıyor. Bu sporlar yapılmalı ama yüksek rakamlar olmamalı. Devlet kurumlarının amatör branşlara yüksek kaynak ayırarak yarışmacı takımlar ortaya çıkarması bizi zorluyor. Bu kaynakların ortak bir şekilde harcanması gerekiyor. Kaynaklarımızı iyi kullanmalıyız. Arkadaşlarımızla bir proje ortaya koyduk. Umut Şenol’a teşekkür ediyoruz. Ahmet Kandemir hocamızın bize verdiği cesaret çok önemliydi. Hocamız altyapımızın başına gelmişti ama sonrasında gelişen olaylar neticesinde takımın başına geçti. Bizi kırmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projenin Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a ve diğer takımlara örnek olmasını diliyorum. Gençlerimizin bu işin üstesinden gelebileceğini burada ispat ettik.” demişti.

Kaynak: Ajansspor