Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, koronavirüs sebebiyle verilen aranın 12 Haziran'da sona ermesi konusunda kararlı bir açıklamaya imza attı. TFF tarafından açıklanan, 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nde ise basın mensupları açısından da bir takım karar alındığı göze çarpmıştı.

Türkiye'de gazeteciler futbolculara yaklaşamayacak

Buna göre; gazetecilere sosyal mesafenin yaklaşık 2 katı uygulanacak. TFF'nin açıkladığı protokolde yer alan 9. maddede, "Foto muhabirleri ve gazeteciler tüm süreçte oyunculara 4 metreden daha fazla yaklaşmamalıdırlar" ifadesi yer almıştı.

Almanya çoktan bu uygulamaya başladı

Yeniden futbol maçlarına başlayan Almanya'da dün oynanan karşılaşmalarda dikkat çeken anlar vardı. Röportaj alanında yayıncı kuruluş muhabirinin, futbolcu ve teknik adamlarla olan mesafesi gözlerden kaçmadı. Muhabir, sosyal mesafeyi uygulayabilmek için mikrofonu uzun bir çubuk vasıtasıyla uzatmak durumunda kaldı.

Yayıncı kuruluş da kendi önlemlerini alacak

Foto muhabirleri ve gazetecilere salgın sürecinde futbolcularla 4 metre mesafe koyulması tavsiyesinde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, yayıncı kuruluştan da duruma göre kendi önlemlerini almasını isteyebilir. Bu durum, Haziran ayındaki sürece göre şekillenecek.

ajansspor