Süper Lig’de Başakşehir ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, sahadan 3-2’lik yenilgiyle ayrılarak zirve yolunda son derece önemli bir 3 puandan oldu.

Siyah-beyazlı takımın, genel performansına bakıldığında bu sezon dış sahada kaybettiği puanlar dikkat çekiyor. Ligde şu ana kadar 4 deplasman karşılaşmasına çıkan Beşiktaş, bunlardan sadece 1’ini kazanabilirken, 1 beraberlik, 2 de yenilgi aldı.

Siyah-beyazlı takım, Gaziantep’le berabere kalırken, Antalyaspor’u zorlandığı maçta 3-2 yendi. Dış sahadaki son 2 maç olan Altay ve Başakşehir karşılaşmalarından ise puansız dönen siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Ajax deplasmanında hanesine puan yazdıramadı.

YENİLEN GOLLER SIKINTILI 

Beşiktaş’ın, şampiyonluk ipini göğüslediği geçen sezondaki ilk 9 maçına bakıldığında ise aradaki performans farkı daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Siyah-beyazlı takım, geçen sezonun ilk 9 karşılaşmasında 5 deplasmana çıkarken, bunların 3’ünü kazanarak hanesine 9 puan yazdırmasını bilmişti. Beşiktaş, bu sezon ise çıktığı 4 deplasmanda sadece 4 puan toplayabildi.

Bunun yanında yenilen gol sayılarında da siyah-beyazlı takımın dış saha karnesi pek iç açıcı görüntü vermiyor. Beşiktaş, bu sezon ligde yediği 11 golün 7’sini deplasman maçlarında kalesinde gördü.

Kartal, bu sezon ligde evinde yaptığı maçlarda ise yenilgi yüzü görmedi. Vodafone Park’ta 5 lig maçına çıkan siyah-beyazlı takım, 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Kaynak: Yeni Şafak