Karakullukçu şunları aktardı: 

"BU ÇOK BÜYÜK BİR OLAY"

"Benim için kolay bir gün değil. Çok çok özel bir durum olmasa video çekebileceğim bir gün değildi. Ama işime olan saygım elvermedi; gelmek ve çekimi yapmak zorunda hissettim. Çünkü bu çok büyük bir olay. Büyük olay olarak, Grosskreutz diyen de var. Grosskreutz bence boşa harcanmış bir 500 bin euro ve gereksiz bir transferdi. O ayrı bir boyut." 

"BEN BÖYLE BİR KEPAZELİK GÖRMEDİM!"

"Oyuncuya duyulan ihtiyaç ve oyuncunu kalitesi düşünüldüğünde, ben Franck Ribery’den beri böyle bir kepazelik görmedim. Burda kendi kanalımda, yorumcu perspektifinden bakıyorum. Ama işin içinde Galatasaraylılık da var. Diğer takım taraftarları da anlayacaktır; biraz sinirlendiğim için, böylesine kepaze bir işe imza atıldığı için ben bu videoyu çekiyorum." 

"TRAVMATİK BİR OLAYDI"

"2005 yılında, Ribery’nin bedelsiz olarak Marsilya’ya gittiği şokunu başka hiçbir transferde yaşamadım. Bu kadar olumlu veya olumsuz manada beni anlık olarak etkileyen başka bir transfer yok. Bence travmatik bir olaydı." 

"GEDSON FERNANDES POTANSİYELİNE ULAŞTIĞINDA..."

"Ribery’den beri Galatasaray’a gelmiş en potansiyelli genç yabancı oyuncu Gedson Fernandes’ti.  Gedson Fernandes’in, normalde Tottenham sonrası Galatasaray’a kiralanması bile bence çok çok ekstra bir durumdu. O da ciddi bir başarıydı bana göre. Ben hep öyle düşünüyordum. Bence Gedson Fernandes, potansiyeline ulaştığında bu ligin çok çok üstünde bir defansif kabiliyete, dinamizme ve dripling kabiliyetine sahip. Aslında biz bunu da; Galatasaray’ın geçen sene, bitmiş şampiyonluk yarışını son maça taşıdığında gördük. Beşiktaş’a karşı oynadığı maçta da muhteşem oynamıştı. Galatasaray kariyerindeki en iyi maçtı." 

"BU TRANSFERDEKİ BÜTÜN HABERLER BİZZAT BAŞKAN TARAFINDAN SÖYLENDİ"

"Gedson transferi konusunda, medyaya yüklenen bir taraf oldu. Medya çok abarttı, sürekli Gedson Gedson dedi, halbuki Galatasaray ilgilenmedi gibi bir pencere getirmeye çalışan insanlar var. 
Size şunu çok net söyleyebilirim ki; bu transfer sürecinde çıkan bütün haberler, haberlerin tamamı neredeyse bizzat başkan tarafından muhabirlere ifade edildi. Başkan ve başkana yakın yöneticiler. Öncelikle başkan ama... Yani, Galatasaray istemiyordu, medya abarttı, şöyle oldu, böyle oldu... Bunların hepsi yalan. Bunlar, olay olduktan sonra olayı aklama çabası." 

"GEDSON’DA DA BÖYLE BİR KARİYER OLURSA DAHA BÜYÜK SKANDAL"

"Ben neden bunu Ribery’den sonraki en büyük 2’nci skandal olarak görüyorum? O da Ribery’nin inanılmaz bir kariyeri olduğu için... Gedson’da da böyle bir kariyer olursa Ribery’den de daha büyük skandal bence. Ekstra olarak, bir de oyuncuyu rakibine kaptırıyorsun." 

"BENFICA’NIN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE BOYUTUNA VARACAK KADAR"
"Makro ölçekte baktığım zaman, Galatasaray, itibarıyla bir oyuncuyu kiraladı. Oyuncu da performans elde etti. Ondan sonra da; bu neredeyse Benfica’nın iç işlerine  müdahele boyutuna varacak kadar, 3 ay boyunca oyuncu üzerinden Benfica kulübünün bütün kararları manipüle edildi. Adamlar ne satabildi, ne başka bir yere kiralayabildi." 

"BONSERVİS SAHİBİYMİŞ GİBİ DAVRANIP ADAMI ALMAZSAN O DA SANA VERMEDİĞİ ŞARTLARDA OYUNCUSUNU İSTEDİĞİNE VERİR"

"Galatasaray Gedson’u bekledi. Böyle bir tablo oluştuğu zaman sen bu adamı alacaksın. Adamın malını kiralayıp, alıp, ondan sonra neredeyse bonservis sahibi gibi, oyuncunun üstünde tahakküm kurup devre arası transfer döneminin son günü vermezsen, adam sana vermediği şartlarda gider kim istiyorsa oyuncusunu ona verir."

"BENFICA’YA YAPILMIŞ BİR AYIP VAR"

"Beşiktaş çok avantajlı şartlarda alıyor da; bu şartları hazırlayan Galatasaray’ın kendisi...  Beşiktaş yazın talip olsa, ki oldu; Beşiktaş’ın şartları bu değildi. 5 yıl vadeyle almayacaktı. İstediği kulübe kiralamayacaktı. Burda Galatasaray’ın hazırladığı bir koşul vardı. Ve doğal olarak burada Benfica’ya bire birde de yaptığı bir ayıp var. Benfica’yla ilişkileri bozdun." 

"BİRÇOK KULÜBE GÖSTERDİN Kİ BANA OYUNCU VERİRSENİZ BEN OYUNCUYU SÜRÜNDÜRÜRÜM"

"Ben Gedson’un 15 milyon Euro edecek bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Daha önce de ‘10 milyon euro’ya alınabiliyorsa ben alırım’ diye belirttim. 6 milyonlar filan, para mı Allah aşkına! Galatasaray yönetimi geçen dönem 6 milyon euroyu 2 oyuncuya verdi. Böylesi bir tabloda zaten karşı kulüple olan ilişkini zedeledin. Ve birçok kulübe gösterdin ki ‘Bana oyuncu verirseniz  ben bu oyuncuyu süründürürüm.' Bundan sonra sana niye güvensinler? Ciddi bir güven bunalımı yaratan ve Benfica ile muhatap olan herkese net bir tablo çizecek bir transfer olduğunu düşünüyorum. Gedson Fernandes seviyesi bir oyuncunun, ki bence potansiyel tavanı olarak nere konur bilmiyorum ama bu adam 45 milyon Euro’ya kiralandı. 45 milyonluk oyuncuyu, bir daha olmayabilir, olur-olmaz bilmiyorum. Ama potansiyeli çok ciddi olan, belki de Türkiye’de transfer rekoru kırabilecek bir potansiyele sahip, yaşı da genç bir oyuncuyu yakalamışsın. Kapında yatıyor, şartları iyi hale getirmişsin. Ve 14 tane yabancı hakkın varken 14’te 1 kontenjan açamıyor musun? Bu artık skandalın ötesi." 

"EN ÇOK BEŞİKTAŞ’IN İHTİYACI VARDI"
"Öncelikle, Beşiktaş için muhteşem bir transfer olduğunu düşünüyorum. Samimiyetle söylüyorum.  Hatta, Beşikaş’ın transfer dedikodusu yokken bile, bir yayında Gedson’un hem Beşiktaş’a hem Fenerbahçe’ye hem de Trabzonspor’a faydalı olabilecek bir oyuncu olduğunu söylemiştim. Ayrıca, bu kulüpler arasında bu oyuncuya açık ara en çok ihtiyaç duyan kulüp Beşiktaş’tır. 
Beşiktaş’ın dinamik, dripling atan bir 8 numaraya ihtiyacı var. Ve herşeyden önemlisi genç bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var." 

"HER YÖNDEN ‘CUK’ OTURAN BİR TRANSFER"
"Bu mevkinin hakkını verecek ölçüde, dolu dolu performans gösteren henüz bir oyuncu göremedik. Emirhan iyi bir çıkış yaptı. Gedson, çok daha performanslı ve ciddi bir potansiyelli olyuncu olarak geliyor. Bu arada, Gedson-Emirhan da yapabilirsin. Josef’i inanılmaz rahatlatacak bir oyuncu. Batshuayi de kalırsa; Batshuayi gibi pres yapan bir oyuncunun arkasına Gedson’u koyarsan, ciddi şekilde pres gücünü ve dripling kabiliyetini artıracağını düşünüyorum. Ghezzal’a inanılmaz faydalı olacak. Her yönden 'cuk' oturan bir transfer. Beşiktaş’ı burada tebrik etmem lazım."

"RİZESPOR GALATASARAY’A VEREBİLECEĞİ EN BÜYÜK MESAJI VERDİ"
"Son olarak Rizespor’u da tebrik ediyorum. Galatasaray’la yaşadığı polemikler bu düzeydeyken gidip Gedson’u kiralamak büyük bir olay. Bence ligde kalma adına önemli bir kazanım elde ettiler. Galatasaray’a verilebilecekken en büyük mesajı da verdiler."