Futbol

Genk Sattı, Celtic sevindi..

Celtic, eski forveti Oh Hyeon-gyu'nun 13 milyon sterlin karşılığında Beşiktaş'a transferini tamamlamak üzere Türkiye'de bulunmasıyla bu hafta 2 milyon sterlinlik bir gelir elde edecek.

Güney Koreli milli futbolcu, kulübü Genk'in cazip teklifi kabul etmesinin ardından İstanbul devleriyle anlaşmaya vardı.

Celtic, 18 ay önce onu Belçika'ya 3,5 milyon sterline satarken sözleşmeye yüklü bir satış payı maddesi eklediğinden, 24 yaşındaki oyuncudan beklenmedik bir gelir elde etmeye hazırlanıyor.

Oh, geçen transfer döneminde Stuttgart'ın golcü oyuncuyu 26 milyon sterline transfer etmeyi kabul etmesiyle Celtic'e bu finansal bonusun iki katını kazandırabilirdi.

Ancak sağlık kontrolünde diz sorunları tespit edildi, bu da Oh'u şaşırttı çünkü en son diz problemi yaşadığı zamanın okul yılları olduğunu ısrarla belirtiyordu.

Ancak Beşiktaş'ın Oh konusunda herhangi bir sakatlık endişesi yok ve Türkiye transfer penceresinin bu haftaya kadar uzatılmasıyla birlikte transferi tamamlayabilecek.

Oh, bu sezon Genk formasıyla 32 maçta on gol attı ve Celtic'te geçirdiği iki yıl boyunca beş kupa kazandı.

Duhuliye.com/dışbasın

Kaynak: Celticway

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }