Maçın hakemi Arda Kardeşler, özellikle maçın ilk yarısında gerilimli ve tansiyonu yüksek bir maç yönetti. Her kritik kararda elini kulaklığına götürerek, otoritesini zayıf gösterecek bir beden diline sahipti. Doğruları çok fazlaydı. Zor anında VAR’ın yardıma koştuğu pozisyon da oldu. Sonucu belirleyecek önemli bir hata yapmadı. Başarılı olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu maçın başında yaptığı bir hareketi eleştirmek zorundayım. Maçın başlangıcında kale seçimi için yaptığı para atışında, sembolik de olsa bir kripto para kullanması önemli bir disiplin dışı davranıştı.

UEFA’da herhangi bir maçta bunu yapsa, yaptırımları çok ağır olurdu. 1. dakikada İrfan Can’ın kafasına isabet eden tribünden atılan cisimle ilgili yapmış olduğu uygulamada eleştirilecek bir husus yoktu. 6. dakikada Fenerbahçe’nin golü öncesi ofsayt yoktu. 7. dakikada Novak’ın eline temas eden topta verdiği penaltı kararı doğruydu. Top kısa mesafeden gelse de Novak’ın elinin topa doğru hamlesi var. 13. dakikada Larin’in yerde kaldığı pozisyonda Ferdi çok net bir şekilde topla oynuyor. Penaltı beklentileri gereksizdi.

VAR yerinde müdahale etti

Novak ceza sahasında Kenan’a çelme taktı. Pozisyon net penaltıydı. Normalde hakemin rahatlıkla çözeceği bir pozisyondu. Hakem kaçırınca VAR yerinde bir müdahale yaptı. 30. dakikada gol sevinci sırasında Gezzal’ın korner bayrağını tekmelemesi sarı kartı gerektiriyordu. 76. dakikada Wellinton’un Samuel’e faulünde 2. sarı kart beklentileri oldu. Pozisyonda umut vaat eden atak da yoktu kontrolsüz hareket de yoktu. İkinci sarı karta gerek yoktu. 90. dakikada Nazım, N’Kouduo mücadelesinde penaltı beklentileri yersizdi, hakemin devam kararı doğruydu.

Deniz ÇOBAN / Fanatik