Beşiktaş'ın gündemini değerlendiren gazeteci Gökhan Dinç'in Duhuliye.com'a yaptığı açıklamaları şu şekilde:

"TEIXEIRA'NIN BEŞİKTAŞ'TA GELMESİNİN SEBEBİ ASLA PARA DEĞİL"

Alex Teixeira, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da birçok kulübü ayağa kaldıracak performansa sahip bir oyuncu. Hem teknik hem bireysel hem de takımı taşıyacak potansiyele sahip bir oyuncu. Bir de Josef gibi karakterli bir oyuncu. Terinin son damlasına kadar mücadele edecek bir isim. Çok klasik bir 10 numaradan ziyade hem mücadele gücü yüksek hem de teknik kapasitesi son derece iyi. Geçtiğimiz 4 yıl boyunca bu oyuncu Çin'den yıllık 16 milyon Euro'dan, totalde 64 milyon Euro para kazandı. Yani Beşiktaş'a gelmesinin sebebi asla para değil. Dubai'ye gittiği görüntüler paylaşıldığında insanlar acaba gitti gidiyor mu diye konuşuyorlardı. Evet oradan da yıllık net 4 milyon Euro kazanacağı bir sözleşme vermişlerdi. Ama eşi Dubai'de yaşamak istemediği için o teklifi kabul etmedi."

"BU TRANSFERİ JOSEF YAPTI, BEŞİKTAŞ'IN SPORTİF DİREKTÖRÜ GİBİ ÇALIŞTI"

"Bir de Josef'in çocukluk arkadaşı Alex. Neden Beşiktaş'a geldiğinin sorusuna da şu cevabı da verebiliriz: Transferi hiçbir menajer yapmadı, hiçbir yönetici de yapmadı. Bu transferi Beşiktaş'ın sportif direktörü gibi çalışan Josef de Souza yaptı. Josef, Alex'i, Josef'in eşi de onun eşini ikna ettiler. Beşiktaş'a gelmesini sağlayanlar onlar. Bu anlamda Beşiktaş çok önemli bir ismi kadrosuna katmış durumda." 

"YILLIK MALİYETİ HER ŞEY DAHİL 2.5 MİLYON EURO"

Cumartesi gelecekti ama bütün ailesi ile İstanbul'a geldiği için karantina süreci ile alakalı bazı prosedürler var. Dolayısıyla gelişi pazartesi gününe sarktı. Bu noktada bir kere Ahmet Nur Çebi başkanı tebrik etmek lazım. Bahsedilen gibi ayrıca 1.5 milyon Euro gibi bir imza parası da ödenmeyecek. Yıllık maliyeti, bütün her şey dahil, 2.5 milyon Euro gibi bir rakam olacak." 

"SERGEN HOCA '10 NUMARA VE FORVET TARTIŞILMAZ' DEMİŞTİ"

"İnanılmaz büyük bir katkı yapacağını düşünüyorum. Bir de Sergen hocanın transfer başlamadan önce yaptığı yaptığı bir açıklama geliyor aklıma; 'Beşiktaş'ın 10 numarası ile forveti tartışılmamalı.' Teixeira tam da Sergen hocanın dediği gibi bir 10 numara. Çok verim alacağını düşünüyorum."

"FALCAO VE MESUT GELDİ AMA..." 

"Umarım ve dilerim ki, yakın zamanda Falcao ve Mesut Özil gibi dünya yıldızları geldi, istenilen verimi veremediler. Ama Hagi, Roberto Carlos, Anelka, Snejider, Drogba, Mario Gomez gibi isimler geldi ve iyi performans sergilediler. Umarım Alex Teixeira da geldiği zaman pozitif bir performans sergilediler." 

"TRANSFERDE ALMAK KOLAY, SATMAK ZOR"

"Transferde almak çok kolay, satmak çok zordur. Dolayısıyla transferde satarken değil, alırken kazanırsınız. Aldığınız oyuncuların performansı çok önemlidir. Transfer riskli bir iştir. Evet, satış çok zor. Ama ne olursa olsun Beşiktaş'ın halihazırda iyi geçindiği Anadolu kulüpleri var. Onlara kiralanabilecek oyuncular da var bunların içerisinde. Ama mesela Ljajic bir hataydı. Ben İtalya'daki performansının ardından Beşiktaş'a gelmesinden dolayı sevinmiştim. 'Beşiktaş aradığı 10 numarayı buldu' demiştim. Ama Beşiktaş'la bir türlü kan uyuşumu sağlanamadı. Bu tip oyuncularla da hemen yolları ayırmak çok kolay olmuyor." 

"HERKES ŞİŞKİN KADRODAN MUZDARİP"

"İşin zor kısmı elinizdeki şişkin kadroyu boşaltabilmek. Sadece Beşiktaş değil, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da bundan muzdarip. Beşiktaş da bu sorunun altından kalkabilecek durumda. Zor mu çok zor. Ljajic'i göndermek zor. Ancak maaşının bir kısmını siz, diğer kısmını o kulüp karşılayacak. Ancak öyle olabilir."

"ÇEBİ'Yİ ALKIŞLAMAK LAZIM"

"Ahmet Nur Çebi'nin şu ana kadar transfer döneminde gösterdiği başarıları da alkışlamak lazım. Zamanında çok fazlasıyla eleştirdiğim bir isimdir. Ama bu transferleri, normal şartlar altındaki paralara bitirmiş oluyor. Bu da Çebi'nin alış konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ