"Giderse bizim de beklediğimiz bir transfer bedeli var"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Gevrek, "Sözleşmesinde 1 Haziran 15 Temmuz 2020 tarihleri arasında 3 milyon Euro veren takım olsaydı, transferi otomatik olarak gerçekleşecekti. Teklif gelmedi. Opsiyon maddesi doğrudan devreye girdi. Bizim sözleşmeli oyuncumuz. Çok iyi bir oyuncu.  Kendisiyle görüştüm. Bana, "Malatya'dan gitmek istiyorum' dedi.  Giderse bizim de beklediğimiz bir transfer bedeli var. Ailevi sıkıntıları var bu nedenle gitmek istiyor. Kararına saygı duyuyoruz, aramızda hiçbir ihtilaf yok. Ama bizim de kulüp çıkarlarımız var. Kimse zarar görmeden bu işi çözmek zorundayız.

"Beşiktaş'la aramızda hiçbir sorun yok"

Daha önce bonservisi için 1 milyon Euro istedik. Beşiktaş'la aramızda hiçbir sorun yok. Beşiktaş ile de konuştuk. Son derece dürüst davrandılar. Beşiktaş ile aramızda hiçbir sıkıntı yok. Beşiktaş 'ancak serbest çıkarsa alabiliriz' dedi. Ayrıca Beşiktaş'a biz 'görüşebilirsiniz' dedik. Beşiktaş da bizim transfer bedeli istiyor olmamıza saygı duyuyorlar. Önce 1 milyon Euro istedik; ama mutlak biçimde 1 milyon Euro alacağız demiyoruz. Oturup konuşuruz, uzlaşabiliriz" şeklinde konuştu.  

"Süper Lig kulüpleri indirimi kabul etmiyor"

Adil Gevrek, yayıncı kuruluşun ikinci indirim talebi için ise "Kulüplerin kendine göre yapmış olduğu sözleşme var. Lisanslama talimatı var. Geçen sene de indirim istediler. Ben indirim yapılmasını istemiyorum. Kulüpler Birliği olarak da bunu TFF'ye söyledik. Süper Lig kulüpleri indirimi kabul etmiyor. Kesinlikle indirim yapılmamalı. Ortada bir sözleşme var. Sözleşme şartlarına uyması gerekir. Ben 'çıkıyorum gidiyorum' diyemez. Eğer iki sene daha yeni sözleşme yapmayı taahhüt ederse o zaman yeni bir düzenleme yapılabilir. Ama Süper Lig'in bir değeri var. Bunu kimse gözardı edemez" diyerek sözlerini tamamladı.