Beşiktaş’ın Trendyol Süper Lig’de Erzurumspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Neo Spor’da konuşan Ali Ece, siyah-beyazlı takımın Vincenzo Italiano yönetiminde sergilediği futbolu değerlendirdi.
Karşılaşmanın skorundan çok Beşiktaş’ın ortaya koyduğu oyundan etkilendiğini belirten Ece, siyah-beyazlı takımı izlerken uzun süredir özlenen futbol heyecanını yeniden hissettiğini söyledi.
“Skoru unutuyorum. Beşiktaş’ı izlerken aldığım zevkten, hissettiğim futbol heyecanından ve keyfinden dolayı unutuyorum. Bugün semte gelen herkes aynı şeyi hissediyormuş ki bir ara arkalarını bile döndüler. Ben yorumcu olduğum için dönemiyorum ama orada olmak istedim.”
“Taraftarın istediği büyük oyun bu”
Beşiktaş taraftarlarının Vincenzo Italiano için özel tezahürat yaptığını hatırlatan Ali Ece, siyah-beyazlıların daha önce Şenol Güneş döneminde de benzer şekilde baskın ve hücumcu bir futbol talep ettiğini ifade etti.
“Vincenzo Italiano için özel tezahürat yapıldı. En son Şenol Güneş’e yapılmıştı. Sergen Hoca’nın görevde olduğu dönemde de Beşiktaş taraftarları sosyal medyada organize olarak Şenol Güneş futbolunu talep etmişti.”
Ece, Italiano yönetimindeki Beşiktaş’ın rakibe oyunda inisiyatif vermediğini ve taraftarın görmek istediği futbolu sahaya yansıttığını belirtti:
“İşte size o büyük oyun. Rakibe hiçbir şekilde inisiyatif vermeyen, oynadıkça daha fazla oynamasını istediğiniz bir Beşiktaş var.”
“Gol iptal ediliyor, Beşiktaş daha güzelini yapıyor”
Beşiktaş’ın maç boyunca hücum etmekten vazgeçmediğini vurgulayan Ece, iptal edilen golün ardından takımın reaksiyonuna dikkat çekti.
“Gol atılıyor, iptal ediliyor; Beşiktaş hemen daha güzel bir atak yapıyor. Beşiktaş yine iki golü boş kaleye attı. Bir tanesi kendi kalesine yazılsa da kaleye çok yakın bir noktadan, altıpasın içerisinden atıldı.”
“Trossard siftahı yaptı”
Leandro Trossard’ın Beşiktaş formasıyla attığı ilk gole de değinen Ali Ece, Belçikalı oyuncunun pozisyonunun takımın hücum kalitesini gösterdiğini söyledi.
“Trossard da ilk golünü öyle attı. Beşiktaş rakibini çaresiz bırakarak boş kaleye gol atıyor.”
“Başarının ölçütü rakibi çaresiz bırakmaktır”
Bir teknik direktörün başarısının en önemli göstergelerinden birinin takımına boş kaleye goller attırabilmesi olduğunu belirten Ece, Beşiktaş’ın bunu sürekli gerçekleştirdiğini ifade etti.
“Her teknik direktörün başarı ölçütlerinden birinin başında, çalıştırdığı takımın boş kaleye gol atması gelir. Çünkü boş kaleye gol atmak, rakibi çaresiz bırakma anıdır. Beşiktaş bunu sürekli yapıyor ve çok güzel yapıyor.”
“Bu bir futbol cenneti”
Vincenzo Italiano ile Beşiktaş arasındaki uyumu farklı bir benzetmeyle anlatan Ali Ece, iki tarafın da birbirini tamamladığını söyledi.
“Filmlerde ‘Cennette yapılmış bir evlilik’ denir ya… Bu da ‘marriage made in heaven’. İki taraf için de futbol cenneti oldu. Öyle bir evlilik oldu.”
Beşiktaş’ın Erzurumspor karşısında sergilediği baskın ve üretken oyun, alınan 3-0’lık galibiyetin yanı sıra tribünlerden de büyük alkış aldı.
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (6)
Yönetim bu akşam konuşmayacaksanız ne zaman konuşacaksınız.
DAHA GÜZELİNİ ATMA MECBURİYETİMİZ YOK BUNLARA RAHAT VERMEYİN YÖNETİM TARAFTAR HER KİMSE
Leş hakemler 2 gol iptal 1 penaltı verilmedi
Hakem izliyor Agbadonun eline çarptığını görmüyor hatta anlamıyor başka görüntüde gelmiyor. Ön görüntü gelse göğsüne çarptığı net. Belirsiz bir posizyon tahmin üzerine gol iptal.
Yani verilmeyen penaltı, iptal edilen gol bu hakemlerin leş olduğunun kanıtıdır.
Geçen günde yazdım uyardım dusana 1 maç verip aklı sıra sevinir hale getirdiler bugünde malum 2 gol verilmedi Heleki vara çağırıp tek açıdan gostermek herseyi özetliyor oysaki başka açıdan bakınca top bariz göğüse geliyor her maç bu şekilde hakemine varıda yenemezsin oyuzden tepkimizi koyamadık toplanıp maalesef bunlar daha başlangıç tepkimizi gosterecegimiz zamanda iş işten geçmiş olacak