GÖZTEPE'YE DE YAZIK OLDU

Bu maçta Göztepe'nin emeğine de yazık oldu. Sahada mükemmel bir mücadele vermişlerdi ama maç içinde alenen kural hatası olduğu da bir gerçekti. Federasyon, tıpkı Fenerbahçe'nin tekrar edilmesi gereken maç başvurularında yaptığı gibi Beşiktaş'ın haklı başvurusunu da reddetti. Çünkü kuralları bilmiyorlar. Gönül ister ki son olsun, başka takımların hakkı yenmesin ama son olmayacak. Türk futbolunda mutlu son diye bir şey yok artık.

IFAB KARAR MERCİ DEĞİLDİR

Federasyon IFAB'ı sürece dahil ederek olayı yumuşatmaya çalışıyor. IFAB bir yargı ya da karar merci değildir. Sen IFAB'a konuyu danışırsın, o sana kuralı söyler. IFAB Federasyon'a maçla ilgili tavsiyesini verdi ama paylaşılmadığı için bunu da bilmiyoruz. IFAB olayı yumuşatmak için kullanılıyor. Kararı TFF verecek ama başkalarının üzerine atmaya çalışıyor. "Ben yapmadım bu yaptı" diyerek IFAB'ı öne sürüyor. Ergen gibiler. Korkuyorlar. Bu maçta Beşiktaş iyi oynamış olsaydı tekrar olasılığı daha yüksekti.

MAÇ 1-1'DEN DEVAM ETMELİYDİ

Bir ara Beşiktaş lehine maçın 3-0 hükmen tescil edilmesi konuşuldu. Bu karara ne kadar katrşı çıkıyorsam hükmen kararına da o kadar karşı çıkardım. Göztepe'nin bu kural hatasında bir suçu yok. Hakemin yaptığı kural hatasından başlayan atak skoru etkiledi, atağın devamında Göztepe gol attı. Gol attığı için takıma ceza mı verilecek? Bu da çok adaletsiz olurdu. Bu maç 1-1'den devam etmeliydi.

YABANCI HAKEM GELSİN

Bugüne kadar karşı çıkıyordum, yediremiyordum ama yabancı hakem gesin artık. Profesyonel hakemlikten bahsediliyor, esas profesyonel halemlik budur. Parasını verirsin, iyi hakem gelir, iyi maç yönetir gider. Profesyonellik budur. Cüneyt Çakır gidip dışarıda maç yönetmedi mi, Kletenburg çok iyi hakem, gidip yönetmiyor mu?

LİGİN MARKA DEĞERİ

Federasyon eskiden istediği ayarlamaları yapıyordu. Şimdi yapamıyor çünkü 7 takım birden şampiyonluğa oynuyor. Nihat Özdemir de çıkmış, 'bu kadar takımın aday olması ligin marka değerinin ispatıdır' diyor. Hangi marka değeri? Almanya'da her sene Bayern Münih şampiyon oluyor, o lig kalitesiz mi? O zaman en kaliteli lig Afrika ligleri, Nijerya Ligi'nde her sene farklı bir takım şampiyon oluyor. Galatasaraylı yeğenime Kasımpaşa maçıyla ilgili bir şey sordum, 'Galatasaray nasıl olsa kazanacak, ben Baayern Münih - Leipzig maçını izliyorum' diyor.

Duhuliye.com