Kovid-19’un ağır darbe vurduğu Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanında 2-2’lik skorla 2 puan kaybetsede Emirhan İlkhan’ı kazandı.

Kartal’ın ilk yarıda kazandığı penaltıda başrolü oynayan 17 yaşındaki Emirhan ikinci yarıda attığı harika golle takımını üstünlüğe taşırken performansıyla büyük alkış ve takdir topladı.

Çaykur Rizespor maçının kadrosunda Emirhan İlkhan’ın yanı sıra U-19 takımından Emre Bilgin, Göktuğ Baytekin, Demir Ege Tıknaz ve Emirhan Delibaş da yer almıştı.

Beşiktaşlı yöneticiler, gençlik projesine büyük önem verdiklerini belirterek, 17-18-19 yaş grubundaki oyuncuları birer birer profesyonel takıma kazandırmak istediklerini aktardı.

Siyah-beyazlı idareciler, “Akademi takımlarımızda Emirhan İlkhan gibi yetenekli çok sayıda oyuncumuz bulunuyor.

Yıllar önce altyapımızda top koşturan Muhammed Demirci herkesten daha yetenekliydi ama yoğun ilgi ve aşarı beklentiler yüzünden kayboldu, büyük hayal kırıklığı yarattı.

Biz Emirhan İlkhan ve diğer gençlerimizin Muhammed gibi olmasını istemiyoruz. Geçmişteki hatalar tekrar edilmemeli. Akademimizin ürünleri olan Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz’ı hangi bilimsel yöntemlerle kazandıysak, yeni gençlerimizi de aynı şekilde A takıma monte etmeliyiz” ifadelerini kullandı.Psikolog ile görüştü.

Bu arada Emirhan İlkhan’ın, Katar’da Antalyaspor’la oynanan Turkcell Süper Kupa maçından sonra siyah-beyazlı kulübün spor psikoloğu ile bir araya geldiği öğrenildi. Bu görüşmenin teknik heyetin isteğiyle gerçekleştiği ifade edilldi.

i