Yarın akşam Vodafone Park Stadı'nda saat 20:00'de başlayacak karşılaşma Cüneyt Çakır tarafından yönetilirken, Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Koray Gençerler ise dördüncü hakem olacak.

Perşembe gecesi UEFA Avrupa Ligi 5'inci hafta maçında Norveç'te müthiş bir geri dönüşe imza atan siyah beyazlılar, ilk yarıda 2-0 geriye düştüğü maçın ikinci yarısında 3 gol birden bularak karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmıştı. Bu sonuçla gruptan çıkma şansını son maça taşıyan Beşiktaş, aynı zamanda çok büyük moral depoladı ve bu moralle Galatasaray'ı da yenerek ligdeki iddiasını sürdürmek amacında.

ŞENOL GÜNEŞ'İ DÜŞÜNDÜREN KONU KALECİLER

Beşiktaş'ta Galatasaray maçı öncesinde teknik direktör Şenol Güneş'i düşündüren en önemli konuların başında ise kaleci sorunu geliyor.

Fabricio'nun yerine Liverpool'dan transfer edilen Loris Karius'un Sarpsborg maçında yaptığı hatalar skorun bir anda 2-0'a gelmesine sebep olmuştu. İlk golde çıkış hatası yapan Karius'un, 2'nci golde de önde yakalanması ve diğer pozisyonlarda topu tutmakta zorlanması maçın en çok eleştirilen hataları oldu. İkinci devrede 2-0'dan 3-2'lik galibiyetin yakalanmış olması maçın sorumlusunun Karius'un olmasını engellese de hataları unutulmuş değil. Çok büyük umutlarla Liverpool'dan transfer edildikten sonra maçlarda gösterdiği performanstan ziyade magazin haberleri ile dikkatleri çeken Alman file bekçisi, Şenol Güneş tarafından yedeğe çekilmişti. Ancak; yerine oynayan Tolga Zengin'in de iç sahada kaybedilen Demir Grup Sivasspor maçında tepki görmesi Şenol Güneş'i tekrar Karius'u oynatmaya iten bir sebep oldu. Karius'un Galatasaray maçında da hata yapması halinde taraftarlarca protesto edilme ihtimalinden çekinen Güneş'in, Alman kaleci ile özel bir görüşme yaparak, Galatasaray maçında çok dikkatli olması ve defans arkadaşları ile sürekli konuşarak, kaleyi gereksiz yere terk etmemesi konusunda uyaracağı öğrenildi.

OYUN KONTROLÜ ADEM LJAJİC'TE OLACAK

Son iki maçta yükselen bir performans sergileyen Adem Ljajic, Galatasaray karşısında da Şenol Güneş'in en büyük kozlarından birisi.

İki sezondur oynanan kanat ortaları ve uzun top anlayışından yavaş yavaş vazgeçerek yerden ve bol paslaşmalı futbola dönmeye çalışan siyah beyazlılarda oyunun lideri Ljajic olacak. Galatasaray'a karşı orta sahada mutlak üstünlük kurmak amacında olan tecrübeli teknik adam Atiba-Dorukhan-Ljajic ve Atiba-Oğuzhan-Ljajic seçenekleri üzerinde duruyor ve her iki durumda da istediği tek şey hem pres yaparak Galatasaray'ın rahat çıkmasını engellemek, hem de bol ve isabetli paslarla defans arasına sızarak santrforu topla buluşturmak. Böylesi bir oyun düzeninde Ljajic'in pozisyonun önemi daha da ön plana çıkarken, Sırp oyuncunun orta sahaya yardıma gelmesi de Şenol Güneş'in istediği performanslardan biri. Duran toplar konusunda da Ljajic'e güvenen Şenol Güneş'in frikik kullanacak oyuncu konusundaki tercihi de yine Ljajic olacak.

Haber Kaynağı: DHA