Sezon başından beridir hep ne yazmıştım? Bu takım kötü değil, eksik bölgeler tamamlansın şampiyonluğa oynar. O zamanlar sürekli eleştirenler şimdi geleceğe umutla bakıyor. 

Bu sezon transfere az para harcandı çok para her zaman şampiyon yapmaz diyenlerdenim. Önemli olan takım olabilmek bunu da başarmış bir grup oluşmuş durumda.     

Denizlispor maç öncesinde Beşiktaş taraftarı Anadolu yakasında Asya Kartalları, Avrupa yakasında Çarşı grubunun yaptığı müthiş organizasyon ve teknik direktör Sergen Yalçın’ın geçtiğimiz hafta sarfettiği "Savaşımız yeni başlıyor" sözünü pankart yaptırarak tribünde olamasak da biz hep yanındayız mesajını verdi.

Maça geçecek olursak Beşiktaş maçta üstün oynadığı dönemde golleri attı, 3 golden fazlasını bulabileceği pozisyonları cömertçe harcadı.

Teknik ekibin son zamanlarda kurulan kadro mühendisliğine bakarsak Sergen hoca sakat veya cezalı yoksa iskelet kadroyu bozmadan sahaya sürüyor. 

Sürekli beraber oynayan oyuncuların olmasından dolayı Beşiktaş kalesini golle kapattı. Welinton-Vida'nın uyumu, güçlü orta saha ve Ersin'in yükselen performansı bu başarının anahtarı oldu. 

Orta sahada Atiba-Josef ikilisi rakibe göz açtırmadı. Sahada basmadık yer bırakmadılar, her ikiside mükemmel bir takım oyuncusu, modern ön liberoya örnek gösterilebilir. Beşiktaş'ın nerede açığı varsa orada bunları görüyoruz.

Sergen hoca, her fırsatta Adem Ljajıc için ne diyordu yeni transfer etkisi yaratacak haklı çıktı. Ligin ikinci yarısında birçok karşılaşmada forma şansı bulan Adem Ljajic, orta sahadaki etkili futboluyla dikkat çekiyor. Denizlispor karşısında da fileleri havalandırarak bu sezonki ikinci golüne imza attı.

Aboubakar-Larin de rakip defansı hırpalıyor. Onları durdurmak gerçekten zor.

Beşiktaş çok iyi yolda, hakem faktörünün olmadığı her maçı da kazanır. Rakipler hakemlerin desteği ile puanları topluyor, Beşiktaş ise hakemleri de yenmek için çabalıyor.

Sergen Hoca oyuncularımızın özgüvenlerini yeniden sağlayarak büyük bir iş başardı. Hem oyun felsefesi hem kalitesi hem de fizik açısından çok iyi durumdalar.

Sergen hocayı kutlamak lazım, zor şartlarda büyük iş başarmaya çalışıyor. Futbolcu, teknik direktör, taraftar bütünlüğü olmadan başarı sağlanamazdı, bunların hepsi birer birer oluştu.

Her maç sonrası tünelin ucundaki şampiyonluk ışığını büyüten bir Beşiktaş var. Güneşli günler bizi bekliyor ve çok da uzakta değil. Taraftar yine boğazda motorları hazırladı, bekliyor, inanç  artıyor, Sergen hoca ve oyuncular özlenen şampiyonluğu getirecek.