Tecrübeli teknikadam; Ljajic, Mustafa, Quaresma ve Love’dan oluşacak hücum hattıyla erken bir gol bulup sonrasında maç boyu orta saha hakimiyetini kurarak 3 puanı almayı planlıyor.

Süper Lig’in 14. haftasında bu akşam Galatasaray’ı konuk edecek Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde derbi maçlarda etkili performansıyla dikkati çekiyor. Siyah-Beyazlı takım, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Şenol Güneş yönetimindeki 14. derbi maçını bugün yapacak. Beşiktaş, Güneş yönetimindeki 13 derbi mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe’ye toplamda 6 kez üstünlük kurdu. 4 derbiden beraberlikle ayrılan Kartal, 3 karşılaşmayı ise mağlubiyetle tamamladı.

Cim Bom’a karşı büyük üstünlük

Beşiktaş, Güneş yönetimindeki derbilerde en çok galibiyeti Galatasaray’a karşı elde etti. Kara Kartal, bu dönemde Galatasaray ile yaptığı 6 maçın 4’ünde galibiyet sevinci yaşadı. Bir maçı berabere tamamlayan Beşiktaş, Galatasaray derbisindeki tek yenilgisini ise geçen sezon aldı. Ek olarak Beşiktaş, geride kalan 3 sezonda evindeki 3 Galatasaray maçında 2 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

4 oyuncuyla özel toplantı

Kara Kartal’ın tecrübeli hocası, bu akşamki taktiğini belirledi. Deneyimli çalıştırıcının, Vodafone Park’ta erken bir gol bulup sonrasında maç boyunca orta sahaya hakim olup 3 puana uzanmayı hedeflediği öğrenildi. Bu doğrultuda hücum hattında görevlendireceği; Adem Ljajic, Mustafa Pektemek, Ricardo Quaresma ve Vagner Love’la görüşen Güneş’in, son uyarılarını yaptığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: Fanatik