Güntekin Onay, Bein Sprots'ta yayınlanan Transfer Gündemi programında Beşiktaş'ın transfer gündemini yorumladı. Onay, 'Beşiktaş'ın çok güçlü bir omurgası var' derken, transfer önceliği olan mevkileri de sıralamayı ihmal etmedi.


İşte Güntekin Onay'ın açıklamaları:


"Herkes Beşiktaş'ın işinin zor olduğunu düşünüyor ama ben katılmıyorum. Tabii ki ekonomik zorluklar var ama Beşiktaş'ın çok güçlü bir omurgası var. Vida, Dorukhan, Ljajic, Burak Yılmaz... Bu önemli bir avantaj. Bu omurganın etrafına transfer yapacaklar.

 

GOLCÜ KANAT ALINMALI


Beşiktaş'a golcü bir kanat oyuncusu lazım. Quaresma da kalmayacak gibi gözüküyor. O da golcü kanat oyuncusu sınıfında olan bir oyuncu değil. Beşiktaş, Babel'den sonra bu alanda sıkıntı çekti. Quaresma kalsa bile golcü bir kanat değil. O bölgede Güven önplana çıkabilir. İçeri kat ediyor ve hem forvet hem kanat özellikleri var. Abdullah Hoca, Başakşehir'de Napoleoni'yi bu şekilde kullanıyordu. Güven'i de bu şekilde kullanabilir. Yine de ben golöcü bir kanat transferi bekliyorum.


Burak ve Ljajic'e söylenecek bir söz yok. İkisi de kendisini kanıtlamış futbolcular.

 

ÖNCELİK SOL BEL VE SOL STOPER


Gökhan Gönül'ün sağ bekte alternatifi yok. Adriano gidiyor, elde Caner Erkin var. Bir sol bek ve bir sol stoper ihtiyacı var. Öncelik buralarda gözüküyor. Atiba'yı da çok fazla yıpratmadan sanki Beşiktaş, bir sene daha ekonomik olarak kullanabilir."