BEŞİKTAŞ’IN bu sezonki maçlarında göze çarpan en büyük sorun çok geniş alanda oynaması. Saha sanki olduğundan daha büyük görünüyor. Alan daraltılmayınca hem top ayağındayken yardımlaşma ve pas trafiğinde soru yaşanıyor hem de top rakibe geçince nitelikli bir baskı oluşmuyor.

Top Beşiktaş’ın ayağındayken bir diğer sorun: herkes çok statik ve ayağına top istiyor. Savunma arasına ve arkasına koşu yok. Bu da rakibin işini kolaylaştırıyor. Tüm Beşiktaşlı oyuncular markaj altında topla buluşuyor. Saha içinde ciddi kopukluklar var.

İlk yarıda bırakın pozisyonu tek bir gol girişimi dahi yoktu. Hücumla orta alan arasında bağlantı bu kadar kopukken bu problemi çözmesi için transfer edilen Llajic de yedek kulübesinde.

LLAJIC YERİNE NECİP

İlk 45 dakika fiziksel olarak dirençli gözüken Bursaspor’un 2’nci devre direncinin düştüğünü gördük. 2’nci yarıda Oğuzhan ilk kez demarke ve yüzü kaleye dönük şekilde topla buluştu, savunma arkasına ilk kez Babel ile bir koşu geldi ve Beşiktaş golü buldu. Oğuzhan ensesinde rakip varken bocalıyor. Ancak 2’nci yarı kalitesini sahaya yansıtacak alanı ve zamanı buldu. Bu bile fark yaratmaya yetti. Herkes Llajic değişikliği bekliyordu. Fakat Şenol Hoca Bursaspor oyundan düşmüşken topu daha fazla önde tutmayı düşünmek yerine skoru koruma duygusuyla Necip’i oyuna soktu. Maalesef hep aynı takıntıların faturası skorlara yansıyor.

Güntekin Onay / Vatan